Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Biraj reči hejt spreči! i druge zanimljive tribine i predavanja na 6. Bijenalu umetničkog dečjeg izraza u Pančevu - | K-013 Portal

Biraj reči hejt spreči! i druge zanimljive tribine i predavanja na 6. Bijenalu umetničkog dečjeg izraza u Pančevu

Predstojeće šesto izdanje Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza – BUDI, koje će se održati od 13. maja do 16. juna u Pančevu pod sloganom “U vrtu različitosti!”, ponudiće veoma interesantan segment tribina, predavanja i radionica.

“Biraj reči hejt spreči!” je tribina koja se bavi savremenim komunikacijama kod mladih. Moderator/predavač biće Ana Mirković, izvršna direktorka Instituta za digitalne komunikacije, a tribina je namenjena uzrastu 7. i 8. razreda osnovne škole, kao i srednjoškolcima. Organizovana je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvija i UNICEF-om.

Zanimljiva debata pod nazivom “Koga zanima dečje pozorište?” održaće se u okviru predstojeće Noći muzeja, u kojoj će, pored dece i mladih, učešće uzeti Ljubica Beljanski Ristić, najprogresniviji srpski pedagog, Igor Bojović (direktor Pozorišta lutaka Pinokio) i Petar Pejaković, direktor čuvenog Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

“Ne samo da se svake druge godine mesec dana u kontinuitetu odigrava ambiciozno koncipiran kulturni događaj namenjen deci, već se na taj način uspostavlja i platforma za obrazovanje najmlađih kroz njihovo aktivno učešće u različitim tribinama, predavanjima i debatama, ali i naravno umetničkim aktivnostima, razvijajući koncept ZA decu, SA decom, OD dece. Mališani tokom BUDI-ja imaju priliku da se upoznaju sa vrhunskim profesionalcima koji im kroz razne vrste programa predstavljaju svoje veštine, a isto tako su u prilici da zajedno stvaraju sa odraslima”, kaže umetnički direktor Bijenala Branislav Radovanović, i dodaje: “Svakako, za nas najvažniji segment predstavlja BUDI produkcija koju deca tokom bijenala sama kreiraju i prezentuju svojim vršnjacima. Za petogodišnje dete umetnost je život, a život je umetnost. Kasnije, kada dete krene u školu, to se već sve drastično menja i onda umetnost postaje umetnost, a život postaje život”.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.