Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ČITAOCI PREDLAŽU: Jedno od mogućih rešenja za raskrsnicu kod starog buvljaka - | K-013 Portal

ČITAOCI PREDLAŽU: Jedno od mogućih rešenja za raskrsnicu kod starog buvljaka

raskrsnica kod starog buvljaka, pancevo, bavaništanski put, prvomajska ulica, stevana šupljikca

Čitalac K-013 portala Adelin Stan, ing. el, poslao je predlog koji je prema njegovom mišljenju dobro rešenje za trenutnu situaciju na raskrsnici kod starog buvljaka, na kojoj semafori ne rade već mesec dana. Prenosimo u celosti:

"Imam predlog kako za ovu, tako i za sve ostale raskrsnice koje su uz ovu prugu sve do Grge.

Ovo sa semaforima je ustvari odlična prilika da se raskrsnica napokon rekonstruiše tako da postane kružni tok sa semaforom. Ovde bi se semafor koristio samo kad prolazi voz da zatvori prilaze prelazu i ostao trepćuće žuto sve ostalo vreme. A ja bih uveo i novu oznaku na trepćućem svetlu: prsten sa strelicama da opominje da se nailazi na kružni tok. Trake po pravcima su već razdvojene u svim kracima raskrcnice tako da će semafor pokazivati crveno samo onima koji nameravaju da prelaze prugu dok će ostali moći da se kreću kružnim tokom neometano i ne stvaraju se nepotrebne gužve", naveo je Stan u emailu.

Imate li vi još neki predlog?

Pošaljite nam na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pišite u komentarima na društvenim mrežama. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.