Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đaci iz Dolova i PANČEVA nagrađeni na Festivalu „Zlatna kaciga“ u Kruševcu - | K-013 Portal

Đaci iz Dolova i PANČEVA nagrađeni na Festivalu „Zlatna kaciga“ u Kruševcu

festival zlatna kaciga, krusevac, dolovo, pancevo

Međunarodni Dan šale, 1. april, nastavnica likovne kulture, Milica Uskoković, sa svojim nagrađenim učenicima iz OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ Pančevo i OŠ „Aksentije Maksimović“ Dolovo, je provela u Kruševcu. Na 32. međunarodnom festivalu himora i satire „Zlatna kaciga“, na likovnom konkursu na temu Prijatelj, učenici su ostvarili zapaženi rezultat. Sara Mitrović iz Pančeva je osvojila prvo mesto za karikaturu i glavnu novčanu nagradu, dok su Kristijan Velkovski iz Pančeva i Milica Glavonić iz Dolova dobili specijalne diplome za karikaturu.

Svi oni su dobili poziv za učešće na Masterklas radionicama za karikaturu, koje je vodio poznati karikaturista Muhamed Đerlek iz Novog Pazara.

Nakon toga usledila je dodela nagrada u foajeu Kulturnog centra Kruševac i svečano završno veče festivala u bioskopskoj sali.

Da je Kruševac već tradicionalno sjajan organizator ovog festivala, potvrđuje i visok nivo same završne večeri, veliki broj uspešnih ljudi tu okupljenih, kao i velika medijska propraćenost.

„Kruševac je grad pun istorije i kulture, rado bismo došli opet, ima toliko toga za obići i videti. A biti deo ovog festivala, meni i mojim učenicima je bila čast“, izjavila je nastavnica Milica Uskoković.

U Kruševcu je 1. aprila pre tačno 100 godina, rođen naš poznati glumac i jedan od najistaknutijih komičara bivše Jugoslavije, Miodrag Petrović Čkalja – dvaput nagrađivan za životno delo na festivalu „Zlatna kaciga“. Povodom stogodišnjice od njegovog rođenja su ove godine organizovani „Čkaljini dani“ Prvi Međunarodni festival akademskih predstava.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS