Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DEBELJAČA: Južnobanatska mađarska društva predstavljaju božićne običaje - | K-013 Portal

DEBELJAČA: Južnobanatska mađarska društva predstavljaju božićne običaje

debeljaca, madjarsko drustvo

Tradicionalni božićni običaji su tema oko koje će se okupiti južnobanatska mađarska kulturno-umetnička društva u subotu, 9. decembra, u fiskulturnoj sali OŠ “Moša Pijade” u Debeljači.

Debeljača će biti domaćin južnobanatskih “Susreta božićnih običaja i Vitlejemskih igara” za naselja iz ovog regiona. Susret će biti organizovan 26. put. Božićne pesme, običaje i tradiciju će prikazati mnogobrojne grupe kako iz domova kultura tako i iz crkava iz celog južnog Banata a među njima i Debeljačani.

Organizovanje ovako velikog događaja u zimskom periodu ozbiljan je izazov. Da se ugosti više stotina učesnika potrebno je obezbediti odgovarajuću salu, a koju ne poseduje svako južnobanatsko naselje. Uprkos tome, iz godine u godinu uz istrajan rad je održavana ova smotra – rekao nam je Laslo Horti, direktor Doma kulture “Jožef Atila” u Debeljači.

Jedan od glavnih ciljeva susreta je upoznavanje šire javnosti sa drevnom tradicijom vezanom za Božić.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Tocak srece Zima 460X600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city