Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dve zlatne i dve srebrne medalje za triatlonce TK Tamiš - | K-013 Portal

Dve zlatne i dve srebrne medalje za triatlonce TK Tamiš

Članovi triatlon kluba Tamiš osvojili su četiri medalje: dve zlatne i dve srebrne na 2. Vlasinskom Triatlon Samoprevazilaženju.

Takmičenje je održano u nedelju 7. avgusta na Vlasinskom jezeru, a sastojalo se od dve trke: Olimpijski triatlon: plivanje 1500 m, bicikl 40 km, trčanje 10 km i Sprint triatlon: plivanje 750 m, bicikl 20 km, trčanje 5 km.

Olimpijski triatlon je ujedno bilo zvanično prvenstvo Srbije, dok se trka sprint triatlona bodovala za STU kup.

Iako je vremenska prognoza bila veoma obeshrabrujuća zbog najave olujnog vremena uslovi za takmičenje su bili gotovo idealni. U trci je učestvovalo 58 učesnika iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Nemačke, Poljske i Crne Gore.

Prvak Srbije u olimpijskom triatlonu za 2016. je Milan Tomin (Triogy Racing Team - Novi Sad ) koji je trijumfovao sa vremenom 1h 59m 25s sekundi  ispred Danila Jovanovića (TK ”Tamiš” Pančevo) sa 02h 06m 29s i Nemanje Koraća sa 02h 09m 44s  (TK TRIA Coaching - Beograd). U ženskoj konkurenciji trijumfovala Aneta Arifi (TK Olimpija - Bor ) sa rezultatom 2h 34m 02s.

Pobednik u sprint triatlonu je Danilo Radojković (TK Olimpija - Bor) ispred Rastka Radosavljevića (TK Tamiš - Pančevo) i Jovana Rajovića (OBK -  Beograd). U ženskoj konkurenciji pobednica sprint triatlona je Vanja Rajčić iz TK Požarevac.

Triatlon Klub "Tamiš" je na trci nastupio sa četiri takmičari i svi oni su ostvarili dobre rezultate. Danilo Jovanović je postao viceprvak Srbije na distanci olimpijskog triatlona.

Ovom trkom je pokazao da je jedan od najboljih i najuspešnijih takmičara našeg kluba, jer je na četiri trke prvenstva Srbije ove sezone osvojio dve zlatne i dve srebrne medalje (prvak u duatlonu i dugom triatlonu, viceprvak u sprint i olimpijskom triatlonu). To je rezultat koji niko u našem klubu ranije nije ostvario, saopšteno je iz TK Tamiš.

Pored njega medalje su osvojili Gordana Krstić zlato - olimpijski triatlon AG 50+; Rastko Radosavljević srebro, sprint triatlon takmičari mlađi od 30 godina i Dušan Lukić zlato, sprint triatlon AG 41-50.

Sezona će biti nastavljena trkom STU kupa u Somboru 21. avgusta - sprint triatlon i trkom prvenstva Srbije u akvatlonu 28. avgusta u Sremskoj Mitrovici.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.