Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Edukativna radionica iz oblasti digitalnog nasilja u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu - | K-013 Portal

Edukativna radionica iz oblasti digitalnog nasilja u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu

edukativna radionica, os jovan jovanovic zmaj, pancevo

Nasilje do kog često dolazi na internetu posebno je aktuelna tema današnjeg vremena i zato je važno da se o tome sa decom razgovara otvoreno još od školskog uzrasta. Prepoznavanje opasnosti u online svetu se uči, a za to je naravno potrebna pomoć odraslih koji treba da budu podrška u razvoju ove veštine kod dece.

A1 Srbija ove jeseni organizuje besplatne edukativne radionice za decu, roditelje i nastavnike širom Srbije, pa će tako jedna od njih biti održana 18. oktobra u Pančevu u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Interaktivna radionica namenjena je svim zainteresovanim đacima,roditeljima i nastavnicima, i biće posvećena digitalnom nasilju, a vodiće je Ana Mirković, psiholog, jedan od osnivača Instituta za digitalne komunikacije i ekspert u obrazovanju u oblasti digitalnih komunikacija.

„Ideja koncepta „Bezbedni klinci“ kompanije A1 je da obodri roditelje i decu da razgovaraju o svim izazovima digitalnog doba. Smatra se da je najvažnija veština 21. veka digitalna pismenost, zato i želimo da joj posvetimo pažnju. Pored toga, na radionici će biti reči i o empatiji, toleranciji, komunikaciji, ali pre svega o tome kako da deca zaštite sebe na internetu“, istakla je Ana Mirković.

Mnoga deca već u ranoj dobi susreću se sa digitalnim nasiljem, a da toga možda nisu ni svesni, zato je važno objasniti im da širenje neistina, objavljivanje neprimerenih fotografija na društvenim mrežama, slanje pretnji, lažno predstavljanje su sve radnje koje spadaju u digitalno nasilje. Cilj radionice je da se osnaže deca i roditelji, da steknu poverenje jedni u druge i da ako deca naiđu na problem budu svesni da mogu to sa porodicom da podele.

A1 Srbija kao odgovorna telekomunikaciona kompanija ne pruža samo digitalne alate, već doprinosi i obrazovanju korisnika za život u digitalnom dobu. Zato je osmišljena platforma Bezbedni klinci gde se uz pomoć psihologa i eksperata za digitalne komunikacija dele informacije na brojne teme koje mogu biti od pomoći u digitalnom roditeljstvu. Platforma pruža podršku roditeljima već četvrtu godinu za redom i to kroz različite formate. Od tekstova, videa, podcasta koji su posvećeni edukativnim pričama, pa sve do radionica u osnovnim školama koje ove godine A1 Srbija prvi put predstavlja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS