Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Edukativno-ekološka poseta Omoljici i Ivanovu - | K-013 Portal

Edukativno-ekološka poseta Omoljici i Ivanovu

Predstavnici Gradske uprave grada Pančeva, Vladimir Delja, član Veća za ekologiju, predstavnici javno-komunalnih preduzeća Zelenilo i Higijena i uredništvo Redakcije časopisa "Ekopedija", povodom ekološki značajnih datuma upriličiće dve ekološko-edukativne posete Omoljici i Ivanovu.

U utorak, 22. marta, povodom Svetskog dana voda, biće gosti Mesne zajednice Omoljica, sa ciljem obilaska Ponjavice i podsećanja na značaj očuvanja ovog Parka prirode, a već  sutradan, u sredu, 23. marta, povodom Svetskog dana meteorologije, posetiće MZ Ivanovo kako bi podržali konačno rešavanje odlaganja komunalnog otpada u ovom naseljenom mestu. 

Plan prve posete podrazumeva obilazak Ponjavice, gde bi prisutne goste, kao i stanovnike Omoljice i članove Ekološke sekcije OŠ ”Dositej Obradović” iz Omoljice, pozdravio Đura Topalović, direktor JKP Omoljica i član Saveta MZ Omoljica, a potom bi o značaju Ponjavice, njenom odgovornijem očuvanju i revitalizaciji, govorio Vladimir Delja, član Gradskog veća zadužen za ekologiju.

U Ivanovu će domaćini biti Joška Duduj, predsednik tamošnje Mesne zajednice i Marko Čokan, koordinator, a govoriće se o važnosti izmeštanja divljih deponija i o konačnom početku redovnog odnošenja smeća na Novu deponiju na Dolovačkom putu. Biće ovo prilika i za prolećno ulepšavanje školskih dvorišta i dvorišta mesnih zajednica Omoljica i Ivanovo, zahvaljujući poklonu JKP ”Zelenilo” iz Pančeva koje će obezbediti rasade cveća, kao i postavljanju novih stubnih kanti za smeće koje povodom ovih značajnih datuma Omoljici i Ivanovu poklanja v.d. direktora Aleksandar Stevanović u ime JKP ”Higijena” iz Pančeva.

U slučaju lošeg vremena, umesto uz Ponjavicu, edukativno druženje će se održati u prostorijama MZ Omoljica, u Ulici Cara Dušana broj 2, a zainteresovani stanovnici Ivana dobrodošli su u prostorije MZ Ivanovo u Ulici Borisa Kidriča 9.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.