Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gorani postavili kućice za ptice - | K-013 Portal

Gorani postavili kućice za ptice

Pokret gorana i centar volontera Pančevo je u sredu, 28. septembra nastavio svoje aktivosti u okviru projekta "Ptice naši sugrađani" i tom prilikom postavljeno je pet kućica u parkovima grada i Gradskoj šumi.

Svoje aktivnosti na zbrinjavanju ptica gorani će nastavi i u narednom periodu na veliko zadovoljstvo najmlađih sugrađana i ljubitelja ptica.

U pitanju je projekat “Ptice naši sugrađani” koji je počeo u julu, zahvaljujući podršci Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Pančeva.

Projekat će trajati do kraja godine i odvijaće se u dve faze. U prvoj fazi volonteri osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta uče o tome kako se pravilno održavaju i postavljaju hranilice i pojilice.

Nakon toga, hranilice u obliku kućica sa providnim zidovima u koje će biti stavljan po kilogram hrane za ptice, biće postavljene po pančevačkim parkovima i školskim dvorištima. Uz svaku kućicu biće montirana i pojilica u koju se sipa voda. 

Ideja je da se na ovaj način pomogne malim pticama stanaricama da lakše prezime zimu, ali i ostale delove godine jer je uočeno smanjenje njihove brojnosti, posebno u slučaju vrabaca koji gube bitku za opstanak u naseljenim mestima sa vranama, svrakama i golubovima. Jedna od posledica je i povećan broj muva i drugih insekata kojih ranije nije bilo u ovako velikom broju.

V.J.P.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city