Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website "Higijena" od septembra iznosi smeće i iz Dolova - | K-013 Portal

"Higijena" od septembra iznosi smeće i iz Dolova

Mesec dana nakon što je Skupština grada Pančeva dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP ,,Higijena“ Pančevo o preuzimanju usluga sakupljanja, odvoženja i deponovanja smeća iz Dolova stekli su se uslovi da ,,Higijena“ prvog septembra krene s obavljanjem ove bitne komunalne funcije.

Kako je i naloženo ovom odlukom, JKP ,,Higijena“ i JKP ,,Dolovi“ postigli su dogovor o preuzimanju autosmećara i troje zaposlenih.

U odluci dalje stoji da Grad Pančevo poverava ,,Higijeni“ sakupljanje, odvoženje i deponovanje otpada i naplatu ovih usluga. Po Odluci za vršenje komunalne usluge  odlaganja i uklanjanja otpada i drugog smeća za usluge odlaganja žitelji ovog naseljenog mesta će plaćati 2,65 dinara po kvadratu. Gradskom odlukom definisano je i to da će cena usluga sakupljanja i odvoženja otpada smeća, koja iznosi 4,63 dinara po kvadratnom metru, Dolovcima u ograničenom vremenskom periodu biti umanjena za 47,24%, što će trenutno iznositi 2,44 dinara. Nakon toga sledi izjednačavanje cena sa onima koje plaćaju korisnici usluga u Pančevu.

Za početak, iz gotovo 2.000 dolovačkih domaćinstava smeće će biti odvoženo kao i do sada, dva puta mesečno, a kasnije će dinamika sakupljanja i odvoženja komunalnog otpada biti kao u Pančevu.

Podsećanja radi, treba reći da je isti model povlašćenih cena u ograničenom vremenskom periodu primenjen i u Starčevu. Menadžment ,,Higijene” se za ovakvu politiku cena, odnosno, promotivni popust,  odlučio kako bi se što lakše I bezbolnije, I po “Higijenu” I po Dolovce, prevazišli početni problemi ustrojavanja  novog sistema rada I naplate usluga.

- Obaveza Higijene je da pruža kvalitetne usluge u komunalnoj oblasti I, posebno tokom perioda primene povlašćenih cena, detaljno prati količine i strukturu otpada i procenat naplate potraživanja. Nastojaće se da se postigne procenat naplate kao u Pančevu, tj preko 80% - kaže Dragan Grujićić, rukovodilac Sektora za komunalne poslove i dodaje:

Plan JKP ,,Higijena” je da u narednom periodu preuzme poslove sakupljanja, iznošenje i deponovanje smeća I ostalih sela čime će biti drastično smanjen pritisak na gradski budžet iz koga su godinama pokrivani gubici seoskih komunalnih preduzeća nastali pre svega zbog izuzetno niskih cena i niskog procenta naplate.

Postepenim preuzimanjem poslova i u preostalim selima JKP ,,Higijena” će uz pomoć osnivača, ubrzati uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u gradu Pančevu i okolnim opštinama, a preduslov za to jeste deponovanje smeća na novoj deponiji na dolovačkom putu, koja radi po najstrožim evropskim standardima.

 Treba istaći da se JKP,,Higijena” Pančevo ozbiljno pripremila za ovaj povećan obim posla koji joj je grad poverio i da će pre svega, zahvaljujući dobroj organizaciji, racionalnom poslovanju i maksimalnom uposlenošću, kako raspoloživog voznog parka, tako i zaposlenih biti u stanju da pruži kvalitetnu uslugu i žiteljima Pančeva i naseljenih mesta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.