Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji nakon što su četiri mladića iz Zagreba napadnuta u PANČEVU - | K-013 Portal

Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji nakon što su četiri mladića iz Zagreba napadnuta u PANČEVU

protestna nota, ministasrtvo vanjskih poslova hrvatske, mladici pretuceni u pancevu, zagreb

Nakon napada na četvoricu hrvatskih državljana na parkingu kod kafane "Šaran" u Pančevu, reagovalo je i hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova koje je poslalo protestnu notu Srbiji.

"Ministarstvo spoljnih i europskih poslova RH uputilo je protestnu notu Republici Srbiji povodom ničim izazvanog teškog fizičkog napada, koji se dogodio 13. aprila 2024. u Pančevu, na četvoro hrvatskih državljana, kao i na dvoje srpskih državljana koji su stali u njihovu obranu.

MVEP izražava najoštriju osudu ovog čina, koji je prema dostupnim informacijama očito nacionalno i etnički motivisan.

MVEP očekuje hitnu i jasnu javnu osudu tog napada od strane zvaničnika Republike Srbije, traži žurnu dostavu svih relevantnih informacija vezanih za delovanje policijskih i pravosudnih tela Republike Srbije u ovom konkretnom slučaju, te očekuje primereno kažnjavanje počinilaca", stoji u saopštenju.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS