Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website I Pančevci uhapšeni u akciji “Skener” - | K-013 Portal

I Pančevci uhapšeni u akciji “Skener”

S teritorije Pančeva uhapšeno je devet osoba u akciji “Skener”, u okviru koje je policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvima uhapsila 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal, pranje novca i mito.

Kako se navodi na sajtu MUP-a, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, uhapsili su G. M. (1975) iz Kačareva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave.

Krivičnom prijavom, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, obuhvaćeni su i zaposleni u Službi za katastar nepokretnosti u Pančevu L. M. i I.U., koji su ranije uhapšeni zbog sumnje da su počinili druga krivična dela. Postoje osonovi sumnje da su L. M. i I. U. sačinjavanjem i upotrebom lažne dokumentacije, omogućili osumnjičenom G. M. da upiše u evidenciji Republičkog geodetskog zavoda, katastara nepokretnosti Pančevo, pravo svojine na državnom poljoprivrednom zemljištu površine 110 hektara u katastarskoj opštini Kačarevo. Na taj način ovo poljoprivredno zemljište izuzeto je iz Programa raspodele za agrarnu 2015 - 2016.godinu i nije izdato na licitaciji, čime je osumnjičeni G.M. sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u visini neplaćanja naknade za korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta od 5.203.330 dinara, na štetu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje isprave i prevara.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i T. Č. (1980) iz Pančeva, koji se već nalazi u pritvoru zbog drugih krivičnih dela. Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni Ž. B, I. U. i L. M. tokom 2014. i 2015. godine, iskorišćavanjem svojih službenih položaja, pribavili protivpravnu imovinsku korist ostalim osumnjičenima.

Sumnja se da je Ž. B. sačinjavao i overavao klauzulu o potvrđivanju isprave za ugovore o prodaji nepokretnosti, kojima je O. G. i S. Đ. omogućio prodaju tuđih nepokretnosti na osnovu lažnih ugovora, koje su sačinjavali T. Č. i M. N. i lažnih listova nepokretnosti, koje je sačinjavao L.M., kao i upisa promena u katastru nepokretnosti, izvršenih od strane I.U., čime su doveli u zabludu oštećene građane da kupuju nepokretnosti od stvarnih vlasnika i naveli ih da im na svoju štetu isplate ukupno oko 7.500.000 dinara.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.