Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ivanki Radmanović i Milisavu Milenkoviću nagrada „Milan Rakić” - | K-013 Portal

Ivanki Radmanović i Milisavu Milenkoviću nagrada „Milan Rakić”

U Udruženju književnika Srbije juče je uručena prestižna književna nagrada „Milan Rakić” pančevki Ivanki Vanji Radmanović, autorki zbirke „Rajski kavez” i Milisavu Milenkoviću, autoru knjige „Odiej se nije vratio”. 

Jedna od ovogodišnjih dobitnika nagrade je Ivanka Vanja Radmanović. Pesnikinja je rođena u Aleksincu, a odrasla je u Pančevu.

Književnoj publici Srbije se najpre predstavila knjigom „AMARANT ili O besmrtnoj ljubavi” (2013), zbirkom poezije i istoimenim CD-om koju je objavila za izdavačku kuću ARTE. Stihove na CD-u govore Lora Orlović i Žarko Laušević. Knjiga je bila deo projekta „Pesme koje vide” koji je podržao Savez slepih Srbije. Svoju drugu, upravo nagrađenu zbirku poezije pod nazivom „Rajski kavez”​ (2014), objavila je za Udruženje Književnika Srbije, koje je uvrstilo ovu zbirku među prvih deset naslova u okviru svoje obnovljene izdavačke delatnosti.

„S obzirom da je „Rajski kavez” moja druga samostalna zbirka, izuzetno sam počastvovana i uzbuđena da je Udruženje književnika Srbije prepoznalo kao knjigu koja zavređuje ovu prestižnu nagradu”, rekla je Ivanka Radmanović i dodala “Potvrda od strane članova Udruženja književnika Srbije, renomiranih pisaca i pesnika, specijalno baš u godini kad Udruženje slavi 110 godina postojanja, za mene je izuzetno priznanje. Sama nagrada znači da moje dalje stvaralaštvo mora da opravda ovu visoko ukazanu čast”.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.