Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izborni bezobrazluk: Aktivisti SNS u javnoj manipualciji glasovima građana u Pančevu - | K-013 Portal

Izborni bezobrazluk: Aktivisti SNS u javnoj manipualciji glasovima građana u Pančevu

pancevo, izbori 2023, kupovina glasova, sns, srpska napredna stranka

Aktivisti Srpske napredne stranke u Pančevu pokušavaju na sve načine da kupe glasove građana, koristeći metodologiju koja izaziva ozbiljne bezbednosne probleme. Naime, grupa aktivista viđena je danas na više lokacija u gradu kako deli male jelkice slučajnim prolaznicima, pokušavajući na taj način da stvore privid povezanosti sa prazničnom atmosferom. Ova taktika ne samo da je neumesna u političkom kontekstu, već i ukazuje na nedostatak ozbiljnosti.

Još alarmantnije, primećeno je prisustvo osoba sa belim prslucima na kojima je vidno obeležje Srpske napredne stranke, koje stoje na saobraćajnicama i na silu ubacuju vozačima kese kroz prozor od automobila. Ovakve radnje ne samo da krše osnovna pravila fer izbornog procesa, već ozbiljno ugrožavaju bezbednost saobraćaja i mogu dovesti do ozbiljnih incidenata.

Građani Pančeva su svesni opasnosti koje ovakve aktivnosti nose i ne nasedaju na ove jeftine i neprihvatljive provokacije. Ovakvim radnjama prekršeno je više zakona, na primer, Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima ili Zakon o javnom redu i miru ("Sl. glasnik RS", br. 6/2016 i 24/2018) koji predviđa novčanu kaznu za individualno prosjačenje od 5.000 do 10.000 dinara ili kaznu zatvora do 30 dana.

408791564 921255132675688 355110257981996817 n

(Foto: M. Ž. / Facebook)

Uprkos svemu, građani Pančeva pokazuju odlučnost da se odupru pritiscima i zloupotrebama tokom izbornog procesa. Ova situacija dodatno pojačava njihovu volju za promenom i smenom aktuelne vlasti na predstojećim izborima. Građani izražavaju jasnu podršku demokratskim vrednostima i insistiraju na poštovanju pravila izbornog procesa bez manipulacija i neetičkih praksi.

Ovakvi događaji samo podsećaju na važnost čvrstog sistema kontrole i regulative tokom izbornih kampanja, kako bi se obezbedila integritet izbornog procesa i omogućilo slobodno izražavanje volje građana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.