Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KAREJA: Od nepoznate do organizacije koja je jedna od lidera u oblasti antikorupcije - | K-013 Portal

KAREJA: Od nepoznate do organizacije koja je jedna od lidera u oblasti antikorupcije

sinisa jankovic, ocd kareja, kareja pancevo, pancevo

U Pančevu je 4. aprila u prostoru Medijskog skloništa, otvorenim antikorupcijskim sastankom obeleženo četiri godine od osnivanja organizacije civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja. 

Od 2019. do danas Kareja je prošla put od nepoznate, za neke i organizacije koja je zalutala u civilno društvo.

- U potrazi za istinom hodali smo po prašnjavim i putevima punih rupa, negde i po trnju; trpeli smo žeđ i studen, prekore i podsmehe i nismo odustali! Postali smo jedan od lidera u civilnom društvu u oblasti antikorupcije. Dokaz tome su dva realizovana antikorupcijska projekta finansijski podržana od Fondacije za otvoreno društvo. NJoj dugujemo prvu i najveću zahvalnost. Zatim još dva samostalno finansirana projekta, tri objavljene publikacije, od koji se „Oči u oči sa političkom korupcijom“ i nakon više od tri godine i dalje traži, kao i ukupno 25 održanih promocija, u 11 gradova. Realizovali smo i jednu monodramu o političkoj korupciji i nama – Vedetu. Uspostavili smo Autohtonu školu vladavine prava – Kukulovce 2020, kao vid narodnog učenja. Sa ponosom ističemo međunarodni antikorucijski projekat koji je u toku. Pored većeg broja drugih antikorupcijskih i građanskih aktivnosti, navodimo dvogodišnje učešće u konsultacijama sa Sekretarijatom MUP-a u vezi izrade Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima, kao i članstvo u Radnoj grupi Ministarstva pravde za izradu Nacrta Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji za period od 2013 – 2028. godine.
Dug je spisak ljudi sa integritetom koji su sa nama radili, pomogli nam i podržali na razne načine. Nadamo se da ćemo biti u prilici da ih za peti rođendan sve predstavimo, onako kako to zaslužuju. Za četvrti predstavljamo poklon koji smo dobili od jedne Irene, sajt https://kareja.org.rs/ koji je danas promovisan, a čije će se uređivanje nastaviti, kaže za portal K-013 Siniša Janković

Janković dodaje da sami sebi za rođendan žele ono što ni jedna organizacija sebi ne bi poželela - da u budućnosti ne postoje.

"To je naša vizija, jer u budućnosti koju vidimo za organizacije kao što je naša neće biti posla. Srbija će biti zemlja vladavine prava, a politička korupcija iskorenjena. Da ta budućnost dođe što pre, bez obzira na sve prepreke, nastavljamo sa antikorupcijskim plotunima sa svih položaja", zakljčio je Janković. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.