Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KAREJA organizuje seriju uličnih antikorupcijskih akcija - | K-013 Portal

KAREJA organizuje seriju uličnih antikorupcijskih akcija

kareja, pancevo, antikorupcijska akcija

Organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja realizuje projekat koji se odnosi na Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa za suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

"Naš zahtev je da se svim opštinskim i svim okružnim tužiocima vrati nadležnost da postupaju po korupcijskim krivičnim delima, koja im je oduzeta izmenom Zakona iz 2018. godine.

Pozivamo organizacije civilnog društva i pojedince da se pridruže našem zahtevu. U tom cilju realizujemo seriju uličnih događaja, čiji je radni naslov Odbranimo antikorupcijski zakon od korupcije", navode iz Kareje.

Serija antikorupcijskih uličnih akcija krenuće iz Niša. U istom danu realizovaće se promocije i u Leskovcu i Vranju.

"To je naš mali doprinos decentralizaciji Srbije. U periodu do 21. juna ulične antikorupcijske akcije održaćemo i u Pančevu, Somboru, Novom Sadu, Valjevu, Čačku, Kragujevcu i završnu polusvečanu promociju u Beogradu", zaključuju iz Kareje. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.