Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KOVIN: Održana Liga malih šampiona - | K-013 Portal

KOVIN: Održana Liga malih šampiona

liga malih sampiona, kovin

Sportski savez opštine Kovin organizovao je u hali Osnovne škole „Đura Jakšić“ takmičenje pod nazivom „Liga malih šampiona“.

Učestvovali su mališani iz Predškolske ustanove „Naša radost“, iz oba objekta u Kovinu i iz svih sela kovinske opštine i to predškolci (šest do sedam godina) i starija grupa uzrasta pet do šest godina.

„Liga malih šampiona“ podrazumeva takmičenje u štafetnoj trci na 20.000 cm i u disciplini „Budi brz i spretan“ (motorički poligon sa preprekama).

U kategoriji predškolaca na motoričkom poligonu prvo mesto osvojila je ekipa „Munje“, drugo je pripalo „Čigrama“, a treće ekipi „Srculence“ – sve tri iz objekata u Kovinu. U trci na 20 hiljada centimetara pobedila je ekipa „Srculence“, drugo mesto osvojile su „Čigre“, a treće „Cvetići“ iz Bavaništa.

U starijoj grupi uzrasta pet do šest godina, na poligonu „Budi brz i spretan“ najbolja je bila ekipa „Sovice“, drugo mesto osvojili su „Šampinjoni“, a treće „Zvezdice“. Iste ekipe podelile su prva tri mesta i u štafetnoj trci na 20.000 cm. Pobedničke ekipe u ovoj kategoriji učestvovaće na Republičkom takmičenju, koje će biti održano u septembru na Adi Ciganliji u okviru Sajma sporta.

Projekat „Liga malih šampiona“ organizuje Sportski savez Srbije u saradnji sa Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije i teritorijalnim sportskim savezima i uz podršku Ministarstva sporta, lokalnih samouprava i predškolskih ustanova.

Pored Kovina, „Liga malih šampiona“ održava se u još 42 opštine u Srbiji. Cilj ove akcije jeste da se deci već u vrtićima približi sport i razviju motoričke sposobnosti, a sve to kroz druženje i fer – plej.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS