Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KOVIN: Promocija knjige o Đorđu Balaševiću ovog petka u kovinskoj biblioteci - | K-013 Portal

KOVIN: Promocija knjige o Đorđu Balaševiću ovog petka u kovinskoj biblioteci

knjiga o djordju balasevicu, panonski mornar, ivan ivackovic

Novinar i kritičar Ivan Ivačković predstaviće knjigu „Panonski admiral“ u petak 1. marta u 19 časova u Biblioteci Vuk Karadžić Kovin.

„Panonski admriral je knjiga o karijeri jednog velikog pesnika i padu jedne velike zemlje. To je profesionalna biografija Đorđa Balaševića i zbirka ličnih i kolektivnih sećanja. Balašević je bio sjajan hroničar i mudar tumač našeg vremena. Tokom devedesetih godina dvadesetog veka postao je simbol otpora dubokoj balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile. Ipak, najpre ćemo ga pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi. Već nekoliko generacija nosi njegove pesme ispod kože. Potpisao je obimnu diskografiju bez slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama. Ovo delo je naklon njegovoj umetnosti i njegovom civilizacijskom angažmanu”, saopštila je Biblioteka Vuk Karadžić Kovin.

O autoru:

Ivan Ivačković piše o muzici skoro četrdeset godina. Kao novinar i kritičar, potpisao je više od dve hiljade tekstova u većini važnih listova u SFRJ, SRJ, SCG i Srbiji. Objavio je sedam publicističkih knjiga: Panonski admiral, Kako smo propevali, Umetnost pobune, Pisma iz Tajnog grada, Između krajnosti, Obe strane jastuka i Priznanja pop pevačice. Takođe, autor je romana Bezverje i pesničke zbirke Crvena mapa. Za knjigu Kako smo propevali dobio je nagradu „Desimir Tošić“.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.