Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KUDA VEČERAS? - Koktel veče, dokumentarna sreda u Apolu, filmovi u bioskopu, izložbe - 29.mart - | K-013 Portal

KUDA VEČERAS? - Koktel veče, dokumentarna sreda u Apolu, filmovi u bioskopu, izložbe - 29.mart

Šta se dešava danas u Pančevu?  Evo nekoliko interesantnih dešavanja koje bi trebalo da posetite. 

Izložba: NON FINITO, pasaž 3: Kad zidovi postanu mekani, foaje Kulturni centar

Samostalna izložba „NON FINITO, pasaž 3: Kad zidovi postanu mekani“ treća je u nizu ambijentalnih izložbi u okviru umetničkog projekta „NON FINITO / Izvođenja prostornih narativa“. Nova poetska celina u prostoru Galerije savremene umetnosti u Pančevu građena je od odabranih prizora iz jedinstvene vizuelne biblioteke projekta, koju čine fotografije i video radovi snimljeni tokom istraživačkih putovanja u proteklih nekoliko godina (2013-2016). 

Putovanja su uvek igrala važnu ulogu u mom stvaralačkom procesu, ona su svojevrsna potraga za svežom slikom, odgovarajućim prizorom koji će rezonovati sa pokretima u unutrašnjim predelima bića. Kretanje i izmeštanje iz poznatog okruženja omogućavaju drugačiju i dublju percepciju vremena i prostora, kako spoljašnjeg tako i unutrašnjeg, a pogled kroz kameru je pogodan za pažljivo posmatranje stvari. Tokom tog meditativnog procesa poniremo dublje ispod površine stvari, oko se okreće ka nevidljivim prostorima našeg uma, uzdižući uobičajeno na više nivoe svesti. Tako video ili fotografija postaju način mišljenja, odraz uma i toka svesti, filozofski proces koji omogućava spoznaju. 

Izložba traje do 31. marta.

Izložba: „Trnoružičnjak” Selme Đulizarević Karanović u Galeriji Milorada Bate Mihailovića

Izložba „Trnoružičnjak” Selme Đulizarević Karanović može se percipirati kao segment koji se nadovezuje na njen dosadašnji umetnički narativ, i kao jedan otvoren koncept  koji se gradi oko motiva korseta, cveća, bašte, intimnih aksesoara i portreta. Ovoga puta umetnica se predstavlja crtežima i kolažiranim radovima, rađenim u tehnici akvarela, u kojima preovladavaju floralne površine uz aplicirane detalje preuzete sa odevnih predmeta. Izložba će biti otvorena u sredu, 22. marta od 19 časova u Galeriji Bate Mihajlovića. 

Ispunjeni u celosti, otkrivajući tek ponegde belinu papira, oni imaju kvalitet ornamenta koji je u istoriji umetnosti uglavnom bio prisutan kao dekorativni ili simbolički element u službi likovnih predstava ili religioznih i kultnih predmeta, dok je u ovom slučaju samostalan, oslobođen svih obavezujućih značenja.

Slično je i sa prirodom i floralnom simbolikom koja je od umetnosti antike i srednjeg veka skoncentrisana na biblijski i religiozni kontekst, dok se u novom veku priroda pojavljuje u pozadini, kao sekundarni motiv kojim se dopunjuje mizanscen. Sa devetnaestim vekom i pojavom modernih slikara, izmenjen je i slikarski decorum u  kome je priroda mogla biti samodovoljan motiv, kako se pojavljuje i u likovnom iskazu Selme Đulizarević Karanović.

Izložba traje do 07. aprila.

Dokumentarni film HyperNormalisation” Adama Curtisa (2016) u Apolu od 20 sati

”Hypernormalisation” je dokumentarni film koji kroz analizu neuralgičnih trenutaka svetske politike, ekonomije i kulture poslednje tri decenije pokušava da razume i objasni kako smo završili u svetu u kojem više ništa nije istina.

KOKTEL VEČE u Štab Pogonu

Tema pete koktel večeri u Pogonu biće votka. Alkohol tradicionalno pravljen od krompira, ove srede će biti baza koktelima koje će za nas miksati Kidža i Džon. Za muziku je zadužen Žarko Dakić.

S idejom da približimo gostima što prirodniji ukus, da pokažemo šta je kvalitetan i svež sastojak, kako se organski pristupa miksologiji koktela; s idejom da ponudimo vrhunski alkohol kao bazu, da se igramo sveže ceđenim sokovima, organskim zaslađivačima i vanredno primamljivim aromama... svake srede organizujemo koktel veče u Pogonu. Birajući pravu alkoholnu bazu - nešto što volimo da zovemo tema večeri - gostima sredom nudimo pravu pogonsku magiju.

FILMOVI U CINESTAR BIOSKOPU:

KONG: Ostrvo lobalja - detaljnije o filmu, vremenu projekcija i cenama ulaznica saznajte OVDE

Lepotica i zver - detaljnije o filmu, vremenu projekcija i cenama ulaznica saznajte ovde OVDE

Lepotica i zver (sinhronizovana verzija) - detaljnije o filmu, vremenu projekcija i cenama ulaznica saznajte  OVDE

Moćni rendžeri - detaljnije o filmu, vremenu projekcija i cenama ulaznica saznajteOVDE

Osnivač - detaljnije o filmu, vremenu projekcija i cenama ulaznica saznajte OVDE

Štrumpfovi: Skriveno selo - detaljnije o filmu, vremenu projekcija i cenama ulaznica saznajte OVDE

The Bye Bye Man - detaljnije o filmu, vremenu projekcija i cenama ulaznica saznajte OVDE

Trag Života - detaljnije o filmu, vremenu projekcija i cenama ulaznica saznajte OVDE

Uskršnji zeka (sinhronizovano) - detaljnije o filmu, vremenu projekcija i cenam aulaznica saznajte OVDE

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.