Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website LOKALNI IZBORI: Igor Vuković nosilac liste "Grupa Pančevo - Vaše komšije" - predstavljanje - | K-013 Portal

LOKALNI IZBORI: Igor Vuković nosilac liste "Grupa Pančevo - Vaše komšije" - predstavljanje

igor vukovic, grupa pancevo, lokalni izbori, predstavljanje

U Pančevu se 2. juna održavaju lokalni izbori. S tim u vezi, pozvali smo nosioce lista koje pretenduju da dođu na vlast, da nam odgovore na nekoliko pitanja i na taj način se bliže predstave potencijalnim biračima.

Na pitanja odgovora Igor Vuković, nosilac liste "Grupa Pančevo - Vaše komšije"

Na koji konkretan način ćete poboljšati kvalitet života građanima Pančeva?

Ne čekamo izbore da bismo izgradili osećaj da radimo za građane. Do sada smo obnovili 3 sportska terena, pokrenuli besplatnu ligu i besplatne treninge za decu, radili na očuvanju životne sredine i očuvanju svog okruženja. Sada se samo postavlja pitanje da li građani žele da nas vide u sistemu, odnosno da li žele da radimo još više za naš grad više od toga što smo radili kao pojedinci van sistema. Ukoliko dobijemo podršku Pančevki i Pančevaca rasteretićemo kućne budžete svim sugrađanima kroz uvođenje besplatnih udžbenika i ukidanje plaćanja članarina u sportu. Vratićemo nadležnosti selima. Takođe, reformisaćemo ceo javni sektor kroz racionalizaciju poslovanja, smanjenje troškova javnih usluga putem efikasnog sistema koji će omogućiti stvaranje jednog javnog preduzeća, kakvo je nekad bilo "Standard".

Koji su po Vama najveći problemi u grada Pančevu?

Korupcija je najveći problem našeg društva generalno. To je problem bez čijeg rešavanja nema napretka ni grada ni države. Verujemo da za početak ličnim primerom možemo u ovoj oblasti da pomerimo stvar sa "mrtve tačke". Kada govorimo konkretno o Pančevu, najveći problemi su nedovoljna efikasnost javnih preduzeća, nedostatak kanalizacije u skoro svim naseljenim mestima, kao i preopterećenost kućnih budžeta, za šta nije odgovoran samo grad Pančevo, ali može da pomogne uvođenjem besplatnih udžbenika, te pravičnijom raspodelom sredstava u sportu kako dečica u Pančevu više nikada ne bi plaćala članarine i opremu da bi se bavila sportom.

Zašto kampanja nije vidljivija i sadržajnija sa više programskih načela i programa?

GRUPA je u aktivnoj kampanji od 9. marta 2023. godine. Sve vreme smo radili, obišli svaki kutak grada i svako naseljeno mesto. Smatramo da su Pančevke i Pančevci upoznati sa našim programom. Svakako da smo teoretski mogli i više, ali dali smo i više od svog maksimuma da približimo sebe i svoje ideje našim dragim sugrađanima.

Da li ćete, ukoliko pobedite, iskoreniti stranačko zaposljavanje i nepotizam ili ćete nastaviti praksu dužu od tri decenije da se na mesta u javnim preduzećima u Pančevu zapošljavaju podobni stranački kadrovi?

Lepo ste primetili dubinu problema i činjenicu da je stranačko zapošljavanje poblem već tri decenije. Za više od 90% članova GRUPE, pa i moje lično, ovo je prvo učestvovanje na izborima. Nismo niti u jednom trenutku bili deo stranačkog zapošljavanja i nepotizma. Po tome smo jedinstveni na ovim izborima. Imamo i konkretno rešenje za navedeni problem, a to je formiranje jednog javnog preduzeća! U tom slučaju, svi zaposleni bi se birali na konkursu. Naravno, čitav proces navedene reforme komunalnog sektora trajao bi najmanje 2 godine, ali verujemo da je uz dobru volju i slogu moguće stvoriti efikasan ekonomski sistem u Pančevu, koji bi bio servis svih građana.

Kakvo će biti Vaše rešenje, ukoliko pobedite na izborima, za lokalni javni prevoz u Pančevu, koji je najskuplji javni lokalni prevoz u Srbiji?

Za penzionere u Pančevu prevoz nije najskuplji, već najjeftinij, jer ga ne plaćaju. Vodićemo brigu o najstarijim sugrađanima, te ovu meru ne bismo menjali. Cena za ostale građane jeste previsoka. Na prvom mestu trebali bi subvencionisati cenu đacima i studentima. Takođe, postoji ugovor između Grada i Pantransporta koji bi morao da se poštuje, čime bi se cena vratila na realnu za sve građane.

Šta će Vam biti prioriteti po dolasku na vlast?

Prvo je odnos prema građanima i kolegama iz drugih političkih organizacija. Građanima ćemo biti stalno dostupni i na usluzi, dok u odnosu sa kolegama želimo da negujemo finu kulturu dijaloga i ponašanja, jer je ovo grad svih nas. Prve dve mere po dolasku na vlast, biće omogućavanje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu i svim selima, kao i imenovanje Kulturnog centra "Nebojša Glogovac", odnosno osnivanje pančevačkog pozorišta koje je ukinuto davne 1956. godine. Dalje ćemo raditi na ukidanju plaćanja članarina, izgradnji sportske infrastrukture, kao i na vraćanju nadležnosti seoskim mesnim zajednicama. Zajedno sa tim započećemo odmah i dva velika projeta za naš grad. Izgradnju kanalizacije u naseljenim mestima gde je nema, te ulazak u proces formiranja jednog javnog preduzeća.

Kako ćete građane uveriti da nisu svi isti i da treba da Vam daju poverenje?

Mislim da to radimo više od decenije. Sigurno građane nećemo uveravati u ove dve nedelje u toliko ozbiljnu stvar kakva je poverenje. Ljudi nas poznaju i podržavaju. Mislim da poverenje zaslužujemo svojim odnosom prema Pančevu i svemu što ga čini. Zajedno sa tim, konkretne stvari za koje se zalažemo i realna mogućnost njihovog ostvarenja takođe govore o našoj ozbiljnosti i želji da pomognemo svom gradu da napreduje.

Koje su Vaše reference, uspesi i poslovna postignuća mimo politike?

Završio sam Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, smer međunarodne finansije. Radim više od 10 godina u privatnoj porodičnoj firmi koja se bavi računovodstvom i poreskim savetovanjem. Igrao sam aktivno seniorsku košarku za praktično sve pančevačke klubove više od 10 godina. Radio i kao košarkaški trener u periodu od 2014. do 2018. godine. Sada vodim besplatne treninge u klubu "Nebeska udica". Bio sam predsednik omladinskog pančevačkog udruženja GAMA od 2010. do 2014. godine kada smo imali 42 konkretne akcije za svoj grad i državu, a najveća jeste opremanje ginekološke ambulante u selu Prekovac na Kosovu i Metohiji, kada smo ujedinili čitavo Pančevo kako bi pomoglo damama sa Kosova i Metohije. Napisao sam knjigu "Autonomaši i Beograd: Partokratija i izbori", 5 puta bio urednik "Izveštaja o političkim pravima srpskog naroda u regionu", a mnogo godina i koautor. Učestvovao sam u pisanju "Izveštaja o stanju i slobodi medija" 2019. i 2020. godine. Moja kreacija i autorski potpis jeste na pančevačkom podkastu "Svetionik" kroz koji su prošli mnogi ugledni sugrađani. Sve ovo je garant da se moj odnos prema Pančevu nikada neće promeniti, samo je pitanje koliko naši sugrađani žele da se mi pitamo kroz sistem i zvanične institucije našeg grada.

Ukoliko dođe do lošeg izbornog rezultata, da li ćete i na koji način preuzeti odgovornost?

Za nas nema lošeg rezultata. Poštujemo svaki glas i svaki glas koji dobijemo za nas je veliki kao kuća. Mi smo opozicija, te nemamo za šta da preuzimamo odgovornost ukoliko po nečijim kriterijumima ne osvojimo dovoljno glasova. Dali smo sve od sebe kako bismo pružili šansu Pančevu, politika nam nije profesija, svi imamo svoje poslove, a na građanima je da odluče 2. juna da li žele da se lista "GRUPA PANČEVO - VAŠE KOMŠIJE" pita u Pančevu. Zato, komšije, u nedelju 2. juna svi za broj 5! 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.