Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Majski dani knjige u PANČEVU: Program u znaku jubileja - | K-013 Portal

Majski dani knjige u PANČEVU: Program u znaku jubileja

majski dani knjige, pancevo

Ovogodišnji Majski dani knjige u Pančevu obeleženi su značajnim jubilejima. Gradska biblioteka Pančevo slavi sto godina postojanja, što je glavni povod za niz manifestacija koje će se održati.

Tokom događaja biće obeleženo deset godina od smrti književnice Svetlane Velmar Janković, o čijem stvaralaštvu će govoriti književnik Gojko Božović. Takođe, biće proslavljena i godišnjica rođenja Milorada Pavića, autora „Hazarskog rečnika“, o kome će govoriti profesor dr Sava Damjanov.

Iako je prošla godina bila posvećena Milošu Crnjanskom, ove godine će profesor dr Milo Lompar govoriti o ovom značajnom srpskom romanopiscu. Obeležiće se i tri decenije od smrti Milana Mladenovića, frontmena grupe Ekatarina Velika, a o njemu će iz ličnog ugla govoriti Zorica Bajin Đukanović.

Dečiji program predviđen je za 28. maj, sa predstavljanjem knjige „Kad stvari poljude“ Dragane Mladenović, kao i knjigoigranjem koje će voditi zajedno sa Mimom Gavrilov. Istog dana, u 20 časova, održaće se predavanje o značaju spašavanja ugroženog zemljišta, koje će voditi Milica Đurđev i Goran Topić iz pokreta Svesna planeta.

Program uključuje i mini sajam knjiga na otvorenom, koji će trajati od 18. maja do 2. juna u Gradskom parku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.