Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarstvo odbrane doniralo knjige biblioteci Mašinske škole - | K-013 Portal

Ministarstvo odbrane doniralo knjige biblioteci Mašinske škole

U okviru promocije vojnog poziva i povodom školske slave Savindana u petak, 3. februara, je na predlog ministra odbrane Zorana Đorđevića, uručen poklon paket knjiga školskoj biblioteci Mašinske škole u Pančevu.

Brigadni general Zoran Veličković, komandant Specijalne brigade, uručio je poklon paket sa 101 knjigom u izdanju Medija centra „Odbrana“, direktoru Mašinske škole u Pančevu Miloradu Iliću.

Knjiga je moćno oružje, proširuje znanje i vidike, oplemenjuje, navodi na razmišljanja, upoznaje sa istorijom i čuva tradiciju. Čini nas boljim ljudima. Ministarstvo redovno poklanja knjige školskim bibliotekama, a u ovom paketu od 101 naslova ima stručne literature, beletristike, raznih enciklopedija o umetnosti i rečnika stranih jezika, sve ono što može koristiti mladim ljudima u obrazovanju, rekao je tom prilikom general Veličković.

Direktor mr Milorad Ilić je zahvalio kako Ministarstvu odbrane na poklonu tako i Savetu za rodnu ravnopravnost što je inicirao da ovaj vredan poklon stigne u Mašinsku školu.

Velika je čast što je izabrana naša škola. Škole imaju najmanje novca koji mogu da odvoje za biblioteku, tako da je ovo jedna izuzetna akcija u kojoj smo dobili širok spektar izuzetno vrednih knjiga. Učenici naših modernih obrazovnih profila kao što je mehatronika, mogu svoju budućnost naći i u vojnim strukama. Svaki vojni sistem od tenka pa nadalje su mehatronski sistemi i mislim da je to izazov za naše učenike, kazao je Ilić.

Milica Todorović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Pančeva kaže da je inicirala ovu akciju kako bi široj javnosti skrenula pažnju na Mašinsku školu u kojoj đaci mogu steći praktična znanja u savremenim zanimanjima.

Brigadni general Zoran Veličković sa saradnicima i predstavnicima Grada Pančeva, nakon uručenja knjiga, obišao je kabinete za praktičnu nastavu i biblioteku Mašinske škole.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.