Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: Pojačana kontrola brzine na putevima - | K-013 Portal

MUP: Pojačana kontrola brzine na putevima

Od ponedeljka, 22. avgusta, počinje akcija pojačane kontrole brzine kretanja na svim evropskim putevima.

Akcija se sprovodi u 31 državi - 28 država članica Evropske unije, kao i Švajcarske, Norveške i Srbije, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

U okviru ove akcije i pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na putevima Srbije.

Saobraćajna policija će koristiti uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim „presretačima“.

Pored toga što će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva na način koji je predvideo proizvođač vozila.

Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poislova Republike Srbije.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.