Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MYoga iz Pančeva na festivalu art joge - | K-013 Portal

MYoga iz Pančeva na festivalu art joge

Drugi festival art joge Similiris u Srbiji održan je u sredu, 25. maja, u Beogradu, a među učesnicima bile su i članice kluba MYoga iz Pančeva.

MYoga klub iz Pančeva predstavljale su Milena Vladisavljević Beksedić i Selena Torlaković.

Prisutni su imali prilike da se na ovom Festivalu bliže upoznaju sa Art jogom "Similiris"- stilom joge koji je sve popularniji u svetu.

Predstavnici ovog stila joge iz različitih gradova Srbije predstavili su jogu kao razvojni životni stil, pokazujući svoju joga veštinu, lepotu i kreativnost usklađujući svoju pažnju, gracioznost pokreta i disajni tok.

Sve veća popularnost Art joge Similiris leži u činjenici da ovaj stil zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka- mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičke tenzije i mentalne napetosti.

Suprotno uobičajenom predubeđenju da fizička aktivnost troši energiju i stvara umor, vežbanjem Art joga Similiris telo se regeneriše i oslobađa tenzija. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje u intelektualnoj, emocionalnoj i kreativnoj sveru našeg života, navode iz JSS.

Art joga Similiris je stil joge u kome se prepliće joga sa elementima savremenog plesa i modernog baleta.

Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima ART JOGE SIMILIRIS postiže se snažan scenski utisak koji gledaoce privlači atraktivnošću I estetskim senzibilitetom.

Festival je otvoren nastupom studenata Međunarodne joga akademije i nastupom Revijalnog sastava Art joga Similiris Joga saveza Srbije, čiji je član i Pančevka Milena Vladisavljević Beksedić. Ovaj međunarodni festival zatvoren je nastupom Revijalnog sastava Art joga Similiris Joga saveza Srbije i koncertom Kirtan grupe Samadhi.

Organizator je bio Joga saveza Srbije pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.