Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na putu do Ginisovog Svetskog rekorda Goran Nikolić stiže u Pančevo - | K-013 Portal

Na putu do Ginisovog Svetskog rekorda Goran Nikolić stiže u Pančevo

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić krenuo je 3. septembra u postavljanje novog "Ginisovog rekorda", u trčanju 55 uzastopnih maratona za 55 dana i na tom putu, u subotu, 17. septembra u 11 sati stiže u Pančevo.

Rotary District 2483 generalni je pokrovitelj “55 maratona”, a u organizaciji maratona u Pančevu učestvuju oba rotary cluba: “Pančevo” i “Mihajlo Pupin”.

Pored ekstremnog sportskog izazova, ova aktivnost ima jak humanitarni karakter, jer Goran želi na ovaj način da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva za opremanje ISKRE – regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

U subotu 17. septembra stiže u Pančevo. Pridružite se da ga zajedno dočekamo na trgu Đorđa Vajferta u 11 sati.

Planirano je da Nikolić dotrči do 55 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, dok je završnica maratona planirana 27. oktobra u Budvi.

Nikolić planira da svakog dana za šest sati istrči maratonsku etapu od 42 kilometara i 196 metara. Sadašnji "Ginisov rekord" je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara. Nikolić planira da, kako bi oborio rekord, pretrči 2.400 kilometara. Nikolić je slabovid i vidi samo pet odsto na jedno oko. To je prvi put da sportista sa invaliditetom "napada" rekord potpuno zdravog sportiste.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.