Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Najbolji đaci Poljoprivredne škole na kampu na Čardaku - | K-013 Portal

Najbolji đaci Poljoprivredne škole na kampu na Čardaku

Najboljih 12 đaka Poljoprivredne škole “Josif Pančić” iz Pančeva sa svojim profesorima boravi na Čardaku, na edukativnom kampu.

Kamp je počeo 30. juna, a završava se sutra, 5. jula.

Stojanka Ruptak, profesorka stručnih predmeta u Poljoprivrednoj školi, zadužena za lekovito bilje, kaže da u kampu boravi besplatno 12 đaka, iz svakog odeljenja po jedan najbolji i 4 profesora.

Imamo pun pansion, a na Čardaku je sve odlično. Mnogi Pančevci i ne znaju koliko je na Čardaku lepo, a nije nam daleko u odnosu na naš grad. Osoblje je jako ljubazna, hrana je domaća, predivna, đaci zaista uživaju, prenosi nam utiske profesorka Ruptak.

Osim nje, na kampu sa đacima je još troje nastavnika: Ana Korać, profesorka francuskog jezika, Dragana Jovanović, profesorka geografije i Radovan Lukić, profesor stručnih predmeta.

Imamo raspored rada u ovih pet dana. Posle doručka idemo u šetnju stazom zdravlja, a zatim ekostazom sa profesionalnim vodičem. Sakupljamo lekovito bilje i pravimo herbarijum. Onda učimo francuski jezik, radimo dekupaž i organizujemo sportske aktivnosti. Radovan Lukić je zadužen za sportske aktivnosti, a Dragana Jovanović za dekupaž, kaže Stojanka Ruptak.

Đaci kreativno provode vreme na svežem vazduhu, a jedna od aktivnosti bila je i pravljenje maski od biljaka.

Kamp je organizovan u okviru projekta “Udahnimo raspust i čist vazduh”, podržanom na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.