Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nastup "Abraševića" u Bugarskoj za zlatnu medalju! (VIDEO) - | K-013 Portal

Nastup "Abraševića" u Bugarskoj za zlatnu medalju! (VIDEO)


Kulturno umetničko društvo „Abrašević“ nedavno je učestvovalo na međunarodnom festivalu u Plovdivu u Bugarskoj. Na ovom festivalu učestvovali su i KUD-ovi iz Mađarske, Grčke, Rumunije, Meksika kao i domaćini profesionalni ansambl "Trakia" iz Bugarske.

Naši folkloraši su nastupali sve četiri večeri festivala, pred punim amfiteatrom koji može da primi 6 hiljada ljudi. A da se kvalitet prepoznaje govori to što je publika sve četiri večeri vraćala KUD "Abrašević" na bis. 

- Za nas je ovo jedan veliki uspeh. Ovaj festival u Bugarskoj nije takmičarskog karaktera, ali smo doživeli pet nezaboravnih dana. Za sve naše uspehe najzaslužniji je umetnički direktor KUD-a "Abrašević" Goran Mitrović, koji je podigao standard rada u ansamblu. Pored Gorana zaslužni su i Stefan Milić, rukovodilac dečijih ansambala i Miroslav Zubović tehnički sekretar. Niko nam nije verovao da mi nismo profesionalni ansambl - rekla je za Pančevo online Lela Stojnov, predsednica KUD-a "Abrašević" iz Pančeva.


Krajem septembra folkloraše "Abraševića" možete gledati na koncertu u Jabuci, a u novembru ih čeka turneja u Austriji gde će biti gosti Kulturnom umetničkom društvu "Bosiljak".

Upis novih članova počinje prvog septembra u prostorijama društva koje se nalaze u Domu omladine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.