Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ne propustite predstavu „Ona“ na Sceni Kulturnog centra Pančeva - | K-013 Portal

Ne propustite predstavu „Ona“ na Sceni Kulturnog centra Pančeva

predstava ona, kulturni centar panceva

Autorski projekat Mie Knežević, Mine Osić i Jelene Đulvezan Milković, pozorišna predstava „Ona“, biće izvedena na Sceni Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 27. maja u 19.30. Režiju potpisuje Mia Knežević, adaptaciju Ana Đorđević, a uloge tumače pančevačke glumice Jelena Đulvezan Milković i Alisa Lacko. Ulaznice po ceni od 800 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

„Ona” je autorski projekat, nastao po motivima dramskog teksta ,,Hana i Hana” i međusobnim preplitanjem tekstova sa ženskih blogova „Wonderful failure” autorke Tatjane Tucić i teksta „Ona” autorke Magde Janjić. Motivi preuzeti iz drame „Hana i Hana” Mire Perić Kraljik poslužili su samo kao inspiracija i pokretač za istraživanje. Lik je iz tog razloga zadržao isto ime – Hana, kao omaž, iako se Hane u ove dve drame veoma razlikuju. Predstava je nastala u koprodukciji Akademije umetnosti Novi Sad i Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” Zrenjanin, gde je i sada na stalnom repertoaru. To je master rad glumice Jelene Đulvezan Milković, koja je ovom predstavom završila studiranje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Predstava je premijerno prikazana 5. aprila 2014, na 12. TKT festivalu u Tuzli, nakon čega je još mnogo puta izvođena na festivalima u našoj zemlji, a nekoliko puta je i dobila nagrade za najbolju predstavu festivala, kao i za najbolja glumačka ostvarenja.

Dramski tekst je nastao kao odgovor na pitanje ženskog identiteta danas. „Ona” je pretpostavka jedne ženske psihološke linije i lik Hane je rezultat prikupljanja različitih ženskih ispovesti. S obzirom na to da je glavni lik u drami tridesetogodišnja žena, ova drama se tematski bavi krizom ženskog identiteta, završetka jedne faze života i ulaska u novu. Predstava govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz mlakog transa svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet. O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. O otkrivanju i sagledavanju sopstvenog života.

Bežeći iz lekarske ordinacije, a zapravo bežeći od svojih problema i strahova, kao i mnogo puta do tada u životu, Hana doživljava saobraćajnu nesreću i pada u komu. U tom trenutku se „cepa”, pojavljuje se još jedna Hana (Hana II). Tokom predstave saznajemo ko je ta žena i zašto je takva postala, kroz njena sopstvena preispitivanja i prisećanja na osobe i trenutke koje su nju i njen život oblikovale. Na kraju otkrivamo da li je ona spremna da se suoči sa sobom, da prihvati sebe takvu kakva jeste i da se probudi.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.