Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi direktori Turističke organizacije i Muzeja - | K-013 Portal

Novi direktori Turističke organizacije i Muzeja

Odbornici na Skupštini u Pančevu danas su razmatrali dnevni red od blizu sto tačaka dnevnog reda, ali su ih usvojili za oko dva sata rada.

Između ostalog na sednici su razmatrane i kadrovske tačke. Odbornici su usvojili ostavku dosadašnjeg direktora Turističke organizacije Pančevo, Branislava Rovčanina, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Nikola Stoilković. Nikola Stoilković se od 2011. godine bavio privatnim poslom u oblasti foto i video produkcije, otac je dvoje dece.


Nikola Stoilković, novi v.d. direktora Turističke organizacije Pančevo

Za novog vršioca dužnosti direktora Narodnog muzeja imenovan je Miroslav Birclin koji je je zamenio dosadašnju direktorku Svetlanu Mesicki koja je takođe podnela ostavku. Birclin je do sada radio kao arheolog u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Pančevo.

Dosadašnja vd direktora Doma zdravlja Pančevo Danijela Ristovski Kornic većinom glasova odbornika imenovana je za direktorku ove zdravstvene Ustanove.

Na danas održanoj desetoj sednici lokalnog parlamenta odbornici su usvojili između ostalog, i plan i program rada Skupštine grada Pančeva kao i Plan detaljne regulacije za vetropark i dalekovod “Bela Anta” kod Dolova. Odbornici su usvojili i dopunu plana generalne regulacije šireg centra Pančeva, ali i doneli odluku o nabavci medicinske i druge opreme za bolnicu.

Odbornici su odlučivali i o Interresornoj komisiji Pančeva, predlogu odluke o izboru projekata u kulturi koji se finansiraju ili sufinansiraju gradskim novcem, kao i o izmeni odluke o lokalnim komunalnim taksama, dopuni odluke o poslovnom, magacinskom prostoru i garažama, kao i odluke o naknadi dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima u Pančevu.

Odbornici su usvojili i program rada TOP-a, izveštaj o potrošnji gradskog novca za Dom zdravlja za prošlu i plan potrošnje za ovu godinu, izveštaj o radu komunalne policije i plan za ovu godinu, kao i plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije, ali i program ginekološke i pedijatrijske zdravstvene zaštite u naseljenim mestima, program zdravstveno edukativnih predavanja u vrtićima i školama kao i izmene statuta gradskih preduzeća JKP “Mladost” i Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.