Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novo vozilo za Hitnu pomoć - | K-013 Portal

Novo vozilo za Hitnu pomoć

Na platou ispred Gradske uprave danas je izvršena svečana primopredaja novog sanitetskog vozila za službu pančevačke Hitne medicinske pomoći, koje je obezbeđeno sredstvima Grada Pančeva.

Ključeve novog vozila direktoru Doma zdravlja Pančevo dr Slobodanu Ovuki svečano je uručio gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov.
Gradonačelnik je poručio da će Grad Pančevo nastaviti da obnavlja vozni park pančevačke Hitne medicinske pomoći. Prethodno vozilo Grad je donirao službi Hitne pomoći 2014. godine, da bi se ove godine nastavila obnova voznog parka sredstvima iz gradskog budžeta tako što je za novo vozilo obezbeđeno 5 miliona dinara, što je 90 posto ukupnog iznosa, dok je ostatak sredstava obezbedio Dom zdravlja.

“Probaćemo da obezbedimo i vozila pre svega za prevoz najtežih bolesnika kojima je potrebna dijaliza, jer to vozilo godišnje prođe mnogo više kilometara nego ovakve vrste vozila, što je i razumljivo, te je i tu potrebno obnavljanje voznog parka, tako da ćemo izvršiti analizu da vidimo šta je urgentno potrebno da se nabavi, rekao je gradonačelnik.

Direktor Doma zdravlja Pančevo dr Slobodan Ovuka izjavio je da je ovo najmoderniji sanitet trenutno, koji se proizvodi i za zemlje Evropske unije, koji je u startu rađen kao sanitetsko vozilo.

“Služiće za prevoz urgentne ekipe i ima klasičnu opremu koju treba da ima, defibrilator, aspirator i ostalu, dodatnu opremu koju iziskuje urgentna ekipa da ide na one najteže slučajeve, rekao je Ovuka.

Prema rečima dr Ovuke, najstarije vozilo u voznom parku Hitne pomoći koje služi za urgentnu ekipu je 2009. godište, što jeste zadovoljavajuće, ali je plan da se nabavkom jednog sanitetskog vozila godišnje olakša posao medicinskom osoblju koje je dostupno svim građanima 24 časa dnevno. 

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.