Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obeležen Međunarodni dan porodice - | K-013 Portal

Obeležen Međunarodni dan porodice

Povodom Međunarodnog dana porodice u prostorijama Patronažne službe, iznad Ambulante Novi grad, svečano je otvorena prostorija za organizovanje sadržaja za rani rast i razvoj dece u kojoj će majke sa odojčadima i malom decom moći da se edukuju o svim zdravstvenim temama u datom uzrastu.

Danas je u edukativnoj prostoriji održano prvo predavanje o uvođenju nemlečne ishrane kod odojčadi. Predavanju su prisustvovovale mame i bebe uzrasta od 5 meseci.

Ovaj prostor u ambulanti “Novi Grad” Patronažna Služba Doma zdravlja renovirala je i opremila kroz projekat „Rani rast i razvoj dece“ koja je i deo škole roditeljstva.

Andrijana Ratkov, glavna sestra Patronažne službe kaže da su mame danas dobile sve neophodne informacije o tome kako da hrane svoju decu, a tema je bila ishrana odojčeta.

- Ovo je deo škole roditeljstva koji je namenjen mamama sa bebama da prate rani razvoj svoje dece i kako i šta da rade sa njima u određenom periodu. Danas su mame razmenile svoja iskustva. U projekat je uključeno sedam sestara, pa ćemo početi sa predavanjima na razne teme u skladu sa uzrastima beba. Nas je ovde 10, sve ćemo držati predavanja, ali je važno i interesovanje majki, rekla je Andrijana Ratkov.

Sve zainteresovane majke koje žele da prisustvuju ovim predavanjima i dobiju neophodne savete od patronažnih sestara informacije mogu dobiti na broj telefona 331-495 ili broj mobilnog telefona 062 8073066 od 7 do 20 sati.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.