Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Objavljene konačne liste želja učenika - | K-013 Portal

Objavljene konačne liste želja učenika

Budući srednjoškolci su listu želja popunjavali i predavali u subotu i nedelju, 25. i 26. juna, u osnovnim školama gde su polagali malu maturu.

Nakon predaje liste želja, koja se sastojala od 20 obrazovnim profila i smerova srednjih škola, učenici su mogli da provere tačnost svih podataka i podnesu prigovor ukoliko su postojale neke greške na listi želja.

Konačne liste želja objavljene su u petak, 1. jula, a na osnovu redosleda smerova na listi želja učenika i njihovim bodovima koje su stekli na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda i bodovima koje su osvojili polaganjem završnog ispita – učenici će biti raspoređivani po srednjim školama u Srbiji.

Raspored učenika po srednjim školama biće objavljen u ponedeljak, 4. jula 2016. godine od 8 časova.

Istog dana, 4. jula, biće objavljena i preostala slobodna mesta u srednjim školama za upis učenika koji u prvom upisnom krugu nisu raspoređeni.

Drugi upisni rok za upis u srednje škole (u kojima je nakon prvog upisnog roka ostalo nepopunjenih mesta) počinje 5. jula, kada će učenici koji do tada nisu raspoređeni popunjavati i predavati listu želja – od 8 do 15 časova.

Foto: Robert Getel

 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.