Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održan protest građana protiv upotrebe petardi - | K-013 Portal

Održan protest građana protiv upotrebe petardi

Građani Pančeva i članovi Društva za zaštitu životinja i prirode “Ekolibrijum” održali su danas protest ispred Gradske uprave sa željom da skrenu pažnju na neovlašćeno paljenje petardi i posledice koje one izazivaju kod dece i životinja.

Okupljeni građani sa svojim kućnim ljubimcima podsetili su da je Zakonom o javnom redu i miru u članu 7. definisano neovlašćeno paljenje petardi tako što će se onaj koji remeti javni red i mir kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora, a u najavi je izmena zakona koja predviđa oštrije kazne.

Građani Pančeva, a posebno starije osobe, mala deca i hronični bolesnici uznemireni su zbog nemarnog korišćenja petardi. Uznemireni su i kućni ljubimci i životinje koje žive na ulici. Ono što nekome predstavlja svakodnevnu zabavu, za nekog je izvor straha, bola i stradanja.

Zbog svega navedenog, a zarad veće bezbednosti svih građana kao i nedužnih životinja koje žive sa nama i pored nas odlučili smo da održimo miran skup kojim želimo da apelujemo:

- na decu da se ne igraju opasnim „igračkama“;

- na građane da ne koriste zabave radi eksplozivna sredstva;

- na građane da prijavljuju nadležnim institucijama sve one koji upotrebom petardi i ostalih pirotehničkih sredstava krše zakonske odredbe;

- na nadležne institucije da pojačaju kontrolu nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava i da one koji korišćenjem eksplozivnog materijala remete javni red i mir ili ugrožavaju bezbednost građana i životinja, odgovarajuće sankcionišu, navodi se između ostalog u saopštenju građana Pančeva i DZŽP „Ekolibrijum“ koje će narednih dana biti predato gradonačelniku Pančeva i ostalim nadležnima za rešavanje ovog problema.

V.J.P.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.