Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održana 14. smotra učeničkih radova - | K-013 Portal

Održana 14. smotra učeničkih radova

U Gradskoj biblioteci u Pančevu 10. maja održana je 14. umetnička smotra radova učenika Srbije, nagrađenih na likovnom i književnom konkursu Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” za učenike osnovnih i srednjih škola.

Nagrađeno je 12 likovnih i književnih radova učenika iz cele Srbije u kategorijama za osnovnu i srednju školu.

Prvo su publici predstavljena književna ostvarenja, nakon čega je otvorena izložba likovnih radova.

Prema rečima Dragoljuba Cucića, rukovodioca Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu ovo je jedan od načina da se daroviti učenici predstave javnosti, a Regionalni centar za talente je tu da im pruži podršku.

- Ovo je način kako kad dođemo do učenika koji su daroviti iz umetnosti, u ovom slučaju literarno i likovno daroviti učenici i da javnosti predstavimo, tu decu, i da im otvorimo vrata za neke njihove buduće pozive, izjavio je Cucić.

Od ove godine konkurs je proširen na celu Srbiju, a nagrade najboljim autorima uručio je Miodrag Radojković, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

- Grad Pančevo je na mapi Srbije poznat kao jedan od centara koji neguje kulturne događaje, a ovo je jedan od događaja koji promoviše rad naših najmlađih u likovnom i literarnom stvaralaštvu, kazao je Radojković.

Na likovni konkurs stiglo je 630 radova, a na književni 364.

Nagrađeno je 12 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola. Pored glavnih nagrada, 11 učenika dobilo je pohvale za svoj stvaralački rad.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.