Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održana radionica karikature u Jabuci - | K-013 Portal

Održana radionica karikature u Jabuci

Radionice karikature u organizaciji Doma omladine Pančevo su počele sa radom.

Za vikend 2. i 3. aprila su održane radionice u Jabuci, gde su polaznici prvog dana radili vežbu kreativnog razmišljanja, gde su od postojećih crteža koji su ima zadati morali da vide neke nove oblike, i svojim crtežom potisnu onaj prethodni.

Tako su od jajeta nastajale ptice, baba koja gura pitu savijaču u peć, od ljuske jajeta nastajale su ribice, od četkice metla na kojoj jaše veštica, od palete boja lokvanj sa žabicom, nabraja Nikola Dragaš, karikaturista i koordinator ovih radionica.

Polaznici karikature iz Jabuke, juče, drugog dana radionice, crtali su portret karikature tako da su na šaljiv način predstavljeni Novak Đoković, Jelena Karleuša, Zorana Blogerka, Majkl Džekson, a neko je crtao mamu, brata i sestru..

Da bih im malo pomogao, nekoliko dece sam nacrtao. Mogu reći da smo se sjajno zabavljali. Prvog dana je bilo 16, a drugog 11 polaznika, sva deca su sarađivala, i svi su bili sjajni. Veliko hvala i njihovom nastavniku likovnog Miletu, pod čijim su budnim okom stvarali, tako da sam ja uživao radeći sa njima, ispričao je Nikola Dragaš nakon završenog prvog vikenda radionica.

Sledeća radionica u Jabuci biće održana 9. aprila u 10 sati, a nakon toga u Kačarevu.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.