Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održane Male olimpijske igre u Pančevu - | K-013 Portal

Održane Male olimpijske igre u Pančevu

Takmičenje u disciplinama: fudbal, “između dve vatre” i atletika – trčanje na 60 metara, održano je danas u Pančevu u okviru Malih olimpijskih igara, kao zagrevanje za treće Sportske igre mladih koje će biti svečano otvorene 14. maja u Vranju.

Olimpijsku baklju unela je petnaestogodišnja plivačica iz Pančeva, Anja Crevar, koja će biti i najmlađa učesnica Olimpijskih igara u Riju.

Sportske igre mladih podržali su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i Savez za školski sport Srbije koji je i tehnički partner Sportskih igara mladih.

Borisav Stanković, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije kaže da su treću godinu zaredom Sportske igre mladih ponudile poslovno-tehničku saradnju i sportsku saradnju Savezu za školski sport Srbije, što je prihvaćeno i podržano i od strane Ministarstva omladine i sporta Vlade Srbije.

Uspešno sarađujemo na polju popularizacije bavljenja fizičkom aktivnošću. Ne govorimo o sportu već o deci koju želimo da dovedemo do sportskih terena i sportskih hala i bazena da deca kvalitetno i racionalno troše svoje slobodno vreme. To nam je cilj. Obilazimo celu Srbiju sa svojim programima da bismo došli do Vranja gde će 14. maja biti održane velike školske olimpijske igre Srbije gde očekujemo više od 7.000 učesnika, rekao je Stanković.

Vrlo je važno reći da Male olimpijske igre u Pančevu imaju tradiciju dužu od 35 godina.

Borisav Stanković kaže da su generacije sportista i sportskih radnika prošli kroz ovaj program u Pančevu i danas se nalaze na vrlo odgovornim funkcijama u sportu i politici i državi.

Upravo zbog lepote događaja koji se organizuje u Malim olimpijskim igrama, na školskim olimpijskim igrama u Zaječaru 2000. godine prikazali smo ovu manifestaciju koja je prihvaćena u celoj Srbiji. Savez za školski sport Srbije je organizovao stručne seminare za nastavnike razredne nastave po celoj Srbiji. Više od 900 je prošlo kroz njih, tako da se sada od 26 okruga, u 20 sprovodi ovaj program. Završna manifestacija je 14. maja u Vranju na Olimpijskim igrama učenika Srbije kao poruka “Deco bavite se sportom što pre”, zaključio je Stanković.

U Pančevu su se danas okupila deca školskog uzrasta iz sedam opština južnobanatskog okruga.

Posle igara na poligonu koja su održana u okviru “Turneje radosti” Malih olimpijskih igara, deca su se takmičila u tri sporta - malom fudbalu, atletici i igri “između dve vatre”.

Svečano otvaranje trećih Sportskih igara mladih u Srbiji biće 14. maja u Vranju.

V.J:P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.