Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održano 7. Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke - | K-013 Portal

Održano 7. Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke

Sedmo Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke je završeno u subotu, 23. aprila, u Hali sportova u Pančevu. Srbija je dobila nove šampione i u konkurenciji žena, kao i nove apsolutne prvake među muškarcima.

U konkurenciji žena titulu je osvojila Jelena Uzelac iz Novog Sada, dok su novi apsolutni šampioni Srbije Goran Žepina iz Kaća desnom rukom, a najjači levoruki Srbin je Ivan Veselić iz Valjeva.

Takmičari su obarali u težinskim kategorijama do 80 kg, 90 kg, 100 kg i preko 100 kg.

Ovaj sport u Srbiji je popularan od 2010. godine, a naši obarači su na nekoliko internacionalnih takmičenja pokazali da imamo veliki potencijal u ovom sportu, osvojivši veliki broj odličja, saopšteno je iz Saveza Srbije za obaranje ruku.

Obaranje ruke je veoma specifičan sport jer se obarači mesecima pripremaju za neko takmičenje, a borbe traju najčešće samo nekoliko sekundi. Zbog toga je ovaj sport veoma atraktivan i za publiku i za takmičare.

Osvajači medalja sa Prvenstva Srbije automatski postaju i naši reprezentativci, koji predstavljaju Srbiju na međunarodnim mečevima.

Ovogodišnje prvenstvo Srbije predstavlja ujedno i kvalifikacioni turnir za učestvovanje na evropskom prvenstvu koje će biti održano u Bukureštu krajem maja ove godine.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.