Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Opozicija u PANČEVU: Limunada umesto akcije - | K-013 Portal

Opozicija u PANČEVU: Limunada umesto akcije

pancevo, opozicija, izborna kampanja

Dok se bliži datum izbora u Pančevu, lokalna opozicija pokazuje izuzetnu inertnost i nedostatak volje za akcijom. Umesto da preuzmu inicijativu i aktivno se angažuju u kampanji, opozicioni političari su izabrali da pasivno sede i čekaju da im s neba padne politička pobeda.

A zašto bi trebalo da se aktiviraju?

Možda zato što su već punih deset godina odsutni iz Pančevačke skupštine, a ova dugogodišnja apstinencija ih je navikla na komfor pasivnosti. Ovaj nedostatak političke prisutnosti i delovanja u lokalnoj politici stvorio je začarani krug gde se opozicija budi samo u izbornoj groznici, ostavljajući građane da se pitaju da li ih politički predstavnici uopšte zanimaju van izbornih termina.

Ovakvo ponašanje nije samo neprihvativo, već je i krajnje neodgovorno, dodatno komplikujući političku situaciju u gradu. Kada se svi kandidati za lokalnu skupštinu pojave istovremeno na ulicama, gurajući političke pamflete pod nos građanima, to više liči na cirkus nego na ozbiljnu političku kampanju. Ovaj haos informacija samo zbunjuje prosečnog birača, čineći mu još teže da donese racionalnu odluku na izborima.

Opozicija mora shvatiti da politika nije igra koja se igra samo kada se raspišu izbori. Građani Pančeva zaslužuju političare koji su prisutni i aktivni tokom cele godine, ne samo u periodu izborne groznice. Nedostatak kontinuirane angažovanosti i komunikacije sa građanima samo produbljuje jaz između opozicije i naroda, umesto da gradi poverenje i podršku.

Vreme je da opozicija prestane da se krije iza zavese pasivnosti i počne da deluje. Građani Pančeva su umorni od političke apatije i nedoslednosti. Sada je trenutak da se pokaže istinska predanost i liderstvo u službi građana, ne samo u izbornoj kampanji, već tokom cele godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS