Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Organizovan prijem za Anju Crevar u Kabinetu gradonačelnika - | K-013 Portal

Organizovan prijem za Anju Crevar u Kabinetu gradonačelnika

U sredu, 7. septembra 2016. godine u Kabinetu gradonačelnika organizovan je prijem za sportistkinju Anju Crevar, koju su dočekali zamenik gradonačelnika Pančeva Predrag Živković i gradski menadžer Aleksandar Farkaš, povodom njenog učešća na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Najmlađa članica olimpijskog tima Srbije, šesnaestogodišnja Anja, A normu za učešće na Olimpijskim igrama u Riju ostvarila je na Svetskom prvenstvu za juniore 2015. u Singapuru, u disciplini 400 mešovito, kada je isplivala novi nacionalni rekord Srbije. Crevar je na Olimpijskim igrama plivala u kvalifikacijama na 200 i 400 metara mešovito, da bi na 200 metara zauzela 27, a na 400 metara 20. mesto.

Gradski menadžer Aleksandar Farkaš rekao je da je Grad Pančevo izdvojio određeni iznos sredstava posredstvom posebne budžetske linije Rio 2016, kako bi sportisti koji ostvare normu za učešće na OI mogli da konkurišu za sredstva.

- Zadovoljni smo da smo jedan deo sredstava i mi obezbedili kao Grad i da su klub i na prvom mestu Anja, zadovoljni tim sredstvima i da su ona omogućila da Anja ode u Rio. Samo pojavljivanje među top klasom plivača nas raduje u tome što će na narednim prvenstvima i naravno na sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju možda i zasijati neka medalja, istakao je Farkaš.

Anja Crevar kaže je da je zadovoljna na podršci koju joj je Grad pružio u toku pripremnog perioda.

- Velika mi je čast i veoma sam zahvalna na ovom prijemu i želim da se zahvalim na svoj podršci koju mi je Grad pružao prošle godine. Jedino što mi nedostaje je zatvoreni bazen, tj. balonka i ona je uveliko u procesu stavljanja, do decembra će se staviti, tako da ću se, nadam se, imati idealne uslove, rekla je Crevar.

Radovi na postavljanju balon hale preko otvorenog plivačkog bazena početi u naredne tri nedelje i da je predviđeno da budu završeni do 1. decembra 2016. Plivači i svi korisnici bazena kojima je potreban olimpijski bazen, odnosno pedesetometarski, neće više morati da idu za Beograd i moći će i u Pančevu da treniraju.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.