Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website OŠ “Branko Radičević” obeležila Dan škole - | K-013 Portal

OŠ “Branko Radičević” obeležila Dan škole

Osnovna škola „Branko Radičević“ obeležila je u sredu, 23. marta, dan svoje škole priredbom u Kulturnom centru u kojoj su učestvovali učenici od prvog do osmog razreda.

Osnovna škola “Branko Radičević” sada ima oko 700 učenika raspoređenih u 30 odeljenja i prema rečima direktorke ove škole Vesna Bekić to je jedina Uneskova škola na teritoriji Vojvodine. Uključeni su u inkluzivne program i otvoreni za saradnju sa svim školama u gradu.

- Naša škole je jedina Unesko škola u gradu, odnosno u Vojvodini, a takođe je i u programu “Škola bez nasilja”. Škola je ove godine ušla u deset najboljih škola u Srbiji “Primeri dobrih škola”. Ponosni smo na to, to je jedno lepo priznanje, kaže Vesna Bekić.

Ona je istakla da su đaci ove škole tradicionalno postizali dobre rezultate na školskim takmičenjima.

Iako je sezona takmičenja tek počela, možemo da kažemo da su se neki naši đaci plasirali na okružna i republička takmičenja. Rezultate takmičenja moći ćemo da sumiramo u maju kad se sva takmičenja završe, rekla je Bekić.

U priredbi su učestvovali svi učenici, od prvog do osmog razreda, kao i svi zaposleni u školi. Prvi su nastupili učenici prvog razreda, koji su bili i najviše uzbuđeni pored početak priredbe.

Ono što je karakteristično za današnju priredbu, a nije je bilo na ranijim, jeste pesma “Libar” sa prevodom na znakovni jezik, ispričala je direktorka škole.

U njenom izvođenju učestvovali su učenici od četvrtog do osmog razreda i nekoliko nastavnika.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.