Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otvorena čitalačka rastionica "Saša Božović" u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

Otvorena čitalačka rastionica "Saša Božović" u Gradskoj biblioteci

U sredu, 14. septembra, u Gradskoj biblioteci Pančevo otvorena je čitalačka rastionica "Saša Božović" u čast prerano preminulog pančevačkog pesnika za decu Saše Božovića.

Inicijativu za otvaranje ovog odeljenja pokrenulo je udruženje građana "Amarant" iz Pančeva.

Gordana Vlajić i Ivanka Radmanović iz ovog udruženja najavile su da će u toku naredne godine biti organizovano literarno takmičenje za decu, i pokretanje inicijative da jedna od škola ponese naziv ovog pančevačkog pesnika. 

Ovaj događaj uveličali su učenici osnovne škole "Stevica Jovanović" koji sui čitali pesme Saše Božovića.

Aleksandar Saša Božović (1968–2013) je jedan od najpoznatijih pesnika za decu u Srbiji. Rođen je na Cetinju, a već u ranom detinjstvu postao je stanovnik Pančeva. Počeo je da piše za decu 2002. godine, i od tada je objavio više knjiga - „Neka deca rastu“, „Kao u bajci“, „Na belom konju“, „Danas je praznik“, „Kad zaploviš u svet snova“, „Neka pesma leti“.

Pesme Saše Božovića su zastupljene u udžbenicima i antologijama, a takođe su i najkomponovanije dečje pesme u Srbiji. Kompozicije za koje je napisao stihove učestvovale su na velikom broju muzičkih festivala za decu i odrasle.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.