Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački "Musketari" nastupili na karnevalu u Budvi - | K-013 Portal

Pančevački "Musketari" nastupili na karnevalu u Budvi

"Naoružaj se ljubavlju" bio je slogan ovogodišnjeg XV Međunarodnog turističkog budvanskog karnevala i XVI Proljećne noći pod maskama održanih proteklog vikenda u Budvi. 

Grupa Karnevala Pančevo pobrala je simpatije i veliko oduševljenje posetilaca karnevala s maskom "Musketari". 

Karneval je počeo u petak nakon što su maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, "Abrumom“ pozvale građane Budve i turiste na feštu. Zabava se nastavila u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć. 

Mašte ove godine nije falilo, za šta su se pobrinule broje grupe iz Rusije, Austrije, Italije, Malezije, Bolivije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Moldavije i Srbije. U karnevalskoj povorci koja je trajala skoro dva i po sata, karnevalske grupe su prodefilovale glavnom gradskom ulicom, da bi se ispod starogradskih bedema predstavljali izvodeći karnevalsku tačku.

Pored kulturno-zabavnog programa deo Karnevala bio je „Slatki kutak“, gde su se služili tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

Trodnevna karnevalska fešta u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, u saradnji sa Opštinom Budva i NVO “Feštađuni" označila je i početak ovogodišnje letnje sezone. 

Foto: Janko Levanič, Ptuj, Slovenija



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.