Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevačko porodilište među najboljima u Srbiji - | K-013 Portal

Pančevačko porodilište među najboljima u Srbiji

U istraživanju "Kakva su nam porodilišta", koje je sproveo portal Bebac, učestvovalo je ukupno 9888 mama koje su bile u prilici da ocene svoje iskustvo i boravak u porodilištu ali i svoje ginekologe.

Iako se u javnosti često čuju negativni komentari na račun lekara i babica, istraživanje je pokazalo sasvim drugačiju sliku. Naime, lekari i babice dobili su visoke ocene od žena koje su uz njihovu pomoć donele nov život na svet.

U istraživanju ispitanice su imale priliku da daju ocenu od 1 do 5 porodilištu u kojem su se porodile. Iako su uslovi loši, ispitanice su zadovoljne tretmanom koji im je pružen - prijemom u porodilište, odnosom lekara prema njima, podrškom koju dobijaju mame i bebe, ljubaznošću babica i slično.

Ono što mame ipak zameraju jeste nedovoljno osoblja, nedostupnost lekara i babica nakon porođaja, usled čega, kako one smatraju, nisu dobile adekvatnu podršku kada je upitanju boravak u porodilištu nakon porođaja, informisanost od strane lekara, podršku oko dojenja i nege bebe.

Porodilište Opšte bolnice Pančevo je u svojoj kategoriji zauzelo visoko treće mesto, kompletnu tabelu sa ocenama možete videti OVDE

(Portal Bebac)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.