Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevci prvaci Vojvodine u preferansu - | K-013 Portal

Pančevci prvaci Vojvodine u preferansu

Paolo Pajić i Dragan Jonović, igrači preferans kluba “Pančevo” osvojili su prva dva mesta na pojedinačnom Prvenstvu Vojvodine u preferansu, 4. i 5. juna u Vrbasu.

Na Prvenstvu Vojvodine ove godine je učestvovalo više od 200 igrača, da bi se sistemom eliminacije u naredni krug takmičenja kvalifikovali njih 81, pa 27, a u finalu je učestvovalo njih 9. Finale je trajalo dva dana, kada su svih devet finalista igrali preferans po sistemu svako sa svakim.

Revijalni meč u čast završetka ekipnog prvenstva održaće se u petak, 10. juna u Mokrinu, u Omladinskom domu, od 17 časova, kada će najboljim igračima i ekipama biti uručeni pehari.

Ekipno, prvo mesto zauzela je ekipa iz Mokrina, drugi je Wood Mizer iz Kikinde, a Preferans klub iz Pančeva je ekipno zauzeo treće mesto.

Preferans je igra koja ima dugu tradiciju u Pančevu. Od igrača se zahteva dobra taktika, inteligencija, smisao za organizaciju i nešto malo sreće. Pravila igre deluju pomalo komplikovano, ali iskustvo govori da su igrači koji su jednom naučili da igraju preferans, ostali zaraženi njime godinama.

Preferans je džentlmenska igra u kojoj vladaju vrlo određena pravila i principi poštovanja protivnika. Reč je o kartaroškoj igri utroje, francuskog porekla, a u našoj zemlji se igra od 19. veka.

U Srbiji se preferans najviše igra u Vojvodini, gde je registrovano 72 kluba sa oko hiljadu i 800 igrača.

Preferans klub “Pančevo” osnovan je 2008. godine.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.