Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: "Abrašovizija" 19. maja u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: "Abrašovizija" 19. maja u Kulturnom centru

abrasovizija, kud abrasevic, pancevo, koncert

Kulturno umetničko društvo Abrašević Pančevo u nedelju, 19. maja, u 19 časova u Kulturnom centru Pančeva održaće Abrašoviziju, potpuno drugačiji koncert od onoga kako smo navikli, kada su u pitanju folklorni ansambli.

"Abrašovizija jeste nešto drugačije od dosadašnjih koncerata. Idejni tvorac je naš umetnički direktor Luka Ritopečki. Naime već duže vreme mi razmišljamo o tome, kako da razbijemo taj šablon po kojem teče jedan folkloraški koncert, a da ne dirnemo tradiciju. Pritom i da publici malo razbijemo tu neku vrstu monotonije na sceni, gde već unapred znaju kako će izgledati izvedba naših članova.

Folklor je tradicija koja se čuva. Čuvamo je kroz igru,pesmu, nošnju, običaje ali scenski prikaz mora pratiti vreme u kojem živimo. Odavno je prošlo vreme crnih zavesa, slike na njoj i eventualno nekog cveća, taraba itd.

Nekoliko godina u nazad Abrašević dodatno za svoje koncerte angažuje tehniku koja scenu čini lepšom i modernijom. Sada smo napravili jedan korak napred i sada ćemo vas kroz folklorne izvedbe voditi kao što teče jedna Evrovizija, na mnogo lepši način sa mnogo lepšim izvođačima ali i sa iznenađenjima koje ne bih unapred da otkrivam. Nešto zaista sasvim drugačije, što bi trebalo da publici zadrži pažnju na jedan potpuno drugačiji način.

Naravno,ovo sve košta i nećemo imati deset kamera i tehniku profesionalnog ranga, možda samo delimično ali zamislite šta bi Abrašević napravio da mu date neka sredstva i kažete,"Napravite jedan spektakl u gradu". E, tada biste videli ono što i ne znate da je moguće i da postoji. Ideje hvala bogu imamo.

Ipak i pored amaterske tehnike, mi ćemo se potruditi da izvedemo nešto novo. Na scenu izlaze sve naše grupe igrača ali taj Abrašovizijski deo će se odnositi na prvi ansambl. Voditelji programa, naši rukovodioci ali i glamuroznoj varijanti, uz podršku tehnike koja će im dozvoliti da se malo igraju ali kao što rekoh, čujemo se posle koncerta, da mi čujemo vaše utiske i da vidimo, kako bi rekao naš narod, da li smo uspeli ili odustali za sledeći put. Vama hvala na pozivu i podršci koju nam kao portal pružate. Za sada ste se jedini zainteresovali", rekla je za K-013 portal Lela Stojnov, predsednica kud "Abrašević".

Snimak koncerta emitovaćemo na K-013 Youtube kanalu. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.