Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Dva trofeja za Iliju Serafimovića na prvenstvu Evrope - | K-013 Portal

PANČEVO: Dva trofeja za Iliju Serafimovića na prvenstvu Evrope

ilija serafimovic, sah, pancevo

Od 19. do 21. aprila nemački grad Hagen, bio je domaćin 17. prvenstva Evrope u rešavanju šahovskih problema. Boje naše zemlje branili su velemajstori Bojan Vučković, Vladimir Podinić, Miodrag Mladenović i mladi Pančevac, interncionalni majstor Ilija Serafimović.

Pred početak takmičenja reprezentacija Srbije smatrana je favoritom iz senke za osvajanje medalje, a naši rešavači su na najbolji način opravdali očekivanja. Srbija je osvojila drugo mesto sa 239 poena, 7 manje od prvoplasirane Poljske, a 15 više od Litvanije koja je završila na trećem mestu.

Naš 19-ogodišnji sugrađanin Ilija Serafimović ponovo je zablistao i sa ovog takmičenja doneo našem gradu i državi osim ekipnog srebra još jedan trofej. Sa osvojenih 74,5 poena od mogućih 90, zauzeo je 9. mesto u ukupnom plasmanu ali i zlatnu medalju u konkurenciji juniora do 23 godine.

Rezultatima na ovom prvenstvu popravio je rejting za više od 20 poena i došao do rekordnih 2515 bodova čime je trenutno dostigao 16. mesto na svetskoj listi i napravo još jedan korak ka tituli velemajstora.

Priliku za nove uspehe mladi Pančevac će imati već krajem jula kada se u Letoniji održava 47. svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS