Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Firma bivšeg jemca SNS-a dobila posao za 124 miliona dinara - | K-013 Portal

PANČEVO: Firma bivšeg jemca SNS-a dobila posao za 124 miliona dinara

nova ekonomija, dragoljub zbiljic, uvodjenje dalekovoda u pancevu, dalekovod, pancevo, ugovor

Firma u vlasništvu Dragoljuba Zbiljića, biznismena povezanog sa Srpskom naprednom strankom, dobila je posao na tenderu za uvođenje dalekovoda u Pančevu, vredan 124 miliona dinara.

Kompanija Energotehnika-Južna Bačka bila je jedini ponuđač na javnoj nabavci koju je raspisalo javno preduzeće Elektromreže Srbije, vidi se iz Odluke o dodeli ugovora , objavljenog na sajtu Nove ekonomije.

Ponuda Južne Bačke iznosila je 123.974.775,4 dinara bez PDV-a. Ta firma će u ovom poslu imati i podizvođača, kompaniju Jadran d.o.o.

Odluka o dodeli je objavljena 1. aprila na portalu javnih nabavki.

Posredni vlasnik te kompanije Dragoljub Zbiljić je pred parlamentarne i predsedničke izbore 2012. godine u jednom momentu bio jedini garant kredita od 55 miliona dinara koji je SNS podigao u Univerzal banci, o čemu je pisao BIRN.

Energotehnika-Južna Bačka postala je poznata po poslu ispumpavanja kopa Tamnava nakon poplava 2014. godine. BIRN je pisao da ova firma nije imala potrebne reference, i da je zbog toga cena posla bila uvećana.

Ova kompanija je 66 odsto u vlasništvu preduzeća Maneks, koje je u potpunosti vlasništvo Zbiljića.

Preostalih 33 odsto udela u Južnoj Bačkoj ima mađarska firma MVM Energetika.

Energotehnika-Južna Bačka je u 2023. godini ostvarila 957,7 miliona dinara neto profita (skoro 8,2 miliona evra), prema finansijskom izveštaju objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS