Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Krv dali učenici i profesori Tehničke škole - | K-013 Portal

PANČEVO: Krv dali učenici i profesori Tehničke škole

Rezerve krvi u Službi za transfuziju i dalje su stabilne, a doprinos tome u četvrtak, 3. marta, su dali učenici i profesori Tehničke škole “23 maj” u Pančevu. Već skoro dve decenije je duga tradicija organizovanja akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj školi.

Dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije u Službi za transfuziju Opšte bolnice Pančevo kaže da zahvaljujući saradnji sa menadžmentom škole Crveni krst i Transfuzija uspešno realizuju akcije dobrovoljnih davanja krvi u ovoj sredini.

“U prijatnoj atmosferi, obojenoj pričom i lepim raspoloženjem, stručni tim Transfuzije i volonteri Crvenog krsta odgovarali su na mnogobrojna pitanja učenika koji prvi put daju krv, rekla je ona.

Mnogi od učenika izjasnili su se da će nastaviti sa dobrovoljnim davanjem krvi. Nekoliko profesora koji su redovni dobrovoljni davaoci krvi, svojim prisustvom i ličnim primerom, ohrabrili su svoje učenike, kaže dr Railić Ristovska.

Profesori koji već dve decenije organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi u ovoj školi su se smenjivali, počev od Snežane Popov, Dragoljuba Radevića, Jugoslava Bogićevića, Nataše Stankovske.

U novembru 2015. godine prof. Marjan Lukić, profesor fizičkog vaspitanja u Tehničkoj školi “23. maj” dobio je priznanje Crvenog krsta Srbije za 35 puta datu krv.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.