Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Održana još jedna akcija preventivnih pregleda - fokus na kardiološkoj dijagnostici - | K-013 Portal

PANČEVO: Održana još jedna akcija preventivnih pregleda - fokus na kardiološkoj dijagnostici

dom zdravlja pancevo, preventivi pregledi, kardioloska dijagnostika

Dom zdravlja Pančevo organizovao je još jednu akciju preventivnih pregleda u nedelju, 07. aprila, fokusirajući se ovog puta na kardiološku dijagnostiku. Građani koji su posetili Centar za prevenciju imali su priliku da urade EKG, izmere krvni pritisak i provere nivo glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Na osnovu dobijenih rezultata, lekari su pružili savete o tome kako sprečiti nastanak bolesti ili držati postojeće bolesti pod kontrolom kako bi se izbegle komplikacije.

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok oboljevanja i smrtnosti u Srbiji i širom sveta. U većini slučajeva, kardiološke bolesti su izazvane faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti - visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

"Ovim pregledima želimo da istaknemo značaj prevencije i da učinimo preventivne preglede dostupnijim građanima. Prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti", dodaju iz Doma zdravlja Pančevo. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS