Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja od 25. aprila - | K-013 Portal

PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja od 25. aprila

pancevo, kontrola saobracaja, saobracajna policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Napominjemo da će se u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, od 00 do 24 časa realizovati akcija „Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Predloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do srede, 24. aprila 2024. godine.

Nedelja prevencije u saobraćaju od 22. do 28. aprila

U periodu od 22. do 28. aprila 2024. godine, obeležava se Nedelja prevencije povreda u saobraćaju. Navedeni događaj obeležava se širom sveta svake poslednje nedelje meseca aprila, sa namerom da se skrene pažnja na katastrofalne posledice koje saobraćajne nezgode ostavljaju na pojedince, njihove porodice i u društvo u celini.

Napominjemo da su prema podacima Svetske zdravstvene organizacije saobraćajne nezgode vodeći uzrok smrti i teških telesnih povreda dece i osoba mlađih od 24 godine. U Republici Srbiji u poslednjih pet godina prosečno je na godišnjem nivou ginulo 520 učesnika u saobraćaju, dok je više od 3.200 zadobilo teške, a gotovo 16.000 lakše telesne povrede. Gotovo polovinu poginulih na našim putevima čine pešaci, biciklisti i motociklisti, kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštovanjem propisa i odgovornim ponašanjem u saobraćaju daju direktan doprinos smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na našim putevima. Posebno skrećemo pažnju vozačima da poštuju propisano ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i vozačima i putnicima u vozilu da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu vozila.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS