Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“ 4. aprila u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

PANČEVO: Promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“ 4. aprila u Gradskoj biblioteci

promocija knjige, zemlja iz abozjih ledja, gradska biblioteka pancevo

U čitaonici Gradske biblioteke u Pančevu biće organizovana promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“ 4. aprila u 19.00 časova. O knjizi će govorit Radmila Perović, direktorica NVO „Crnogorski međunarodni institut za štampu“.

Promocija knjige „Zemlja iza božjih leđa“, istaknutog holandskog pisca Kornelisa Spulstre (Cornelis Spolestra, 1901 – 1994), književnoj javnosti poznatog kao A. Den Dolard.

„Zemlja iza božjih leđa“ je roman o Crnoj Gori, štampan 1956.g. a sedamdesetih godina 20. vijeka bio je najčitaniji u Holandiji I Engleskoj. Objavljen je u izdanju NVO Crnogorski međunarodni institut za štampu čije sjedište je u Nikšiću, u prevodu Jelice Novaković Lopušina, sa holandskog na crnogorski jezik. Originalni naslov romana koji je inspirisan sudbinom Lazara Jaukovića (čoveka za kojeg je vezana priča o izgradnji i rušenju mosta na Tari, uoči tj. za vreme Drugog svetskog rata) je Het Land Achter Gods Rug – i u romanu je zaista ispričana priča o „zemlji iza božjih leđa“, zemlji u kojoj sve zavisi od pojedinaca i gde svaki pojedinac zavisi i od poslednjeg člana sopstvenog naroda, katkad i nesvesno i nenamerno ukrojen i ušiven u svaki planinski prevoj, i pride tvrdo prikovan za svoje mesto usudom i teškim crnogorskim kamenom, sa sunčevom zrakom čvrsto vezanom oko grla.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS